avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recuperare ore suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recuperare ore suplimentare

daca o firma acorda zile libere platite ptr recuperarea orelor suplimentare dupa 4 luni,este legal?mentionez ca era inainte de noile mod ala codului muncii,unde se specifica ,,in 30 zile se recupereazan ore suplim,dupa cele 30 se acorda un spor si sal ptr orele suplim
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:59, 15 Noiembrie 2011
Anterior modificarii Codului Muncii avem: Munca suplimentară se compensează prin ore libere plătite în următoarele 30 de zile după efectuarea acesteia. În cazul în care compensarea prin ore libere plătite nu este posibilă în termenul de 30 de zile, în luna următoare, munca suplimentară va fi plătită salariatului prin adăugarea unui spor la salariu corespunzător duratei acesteia.
DAR FIRMA A ACORDAT ZILE LIBERE DUPA 4 LUNI,ESTE LEGAL
costinel062000 a scris:

DAR FIRMA A ACORDAT ZILE LIBERE DUPA 4 LUNI,ESTE LEGAL

Legal nu este ... trebuia sa le acorde în următoarele 30 de zile după efectuarea acesteia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare Mainerici  Ctin Mainerici Ctin o persoana la o firma de paza in perioada noiembrie FEBRUARIE2011 a efectuate 175 ore suplimentare(CUMULAT),IN MARTIE 2011salariatului i sau acordat zilele ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare adelina20001 adelina20001 Buna ziua! Daca luna in aprilie am avut 16 ore suplimentare efectuate, angajatorul imi va plati orele + sporul de 75%? Doar in art 120 din Codul Muncii se ... (vezi toată discuția)
Ore suplim ContSters60781 ContSters60781 Am doua intrebari in legatura cu art 119 din Codul Muncii. 1. Cum se trec in pontaj orele libere platite in urmatoarele 30 zile dupa efectuarea celor ... (vezi toată discuția)