avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... FIICA MOSTENITOARE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

FIICA MOSTENITOARE

Buna ziua,

vreau sa va expun o situatie mai atipica: am un aprtament care este pe numele meu, si sunt vaduva.
dintr-o alta relatie am 2 copii.un baiat care a fost infiat de sotul meu, si o fata pe care doar am nascut-o , dar nu am si crescut-o.in certificatul ei de nastere apare la mama numele meu iar la tata numele fostului meu concubin.a fost crescuta de o sora a lui.as vrea sa stiu ce drepturi are aceasta fata, asupra apartamentului si bunurilor mele, deoarece eu vreau sa las totul fiului meu care a fost si infiat de actualul sot care acum este decedat.
Cel mai recent răspuns: rhuna_sara@yahoo.com , utilizator 14:32, 14 Noiembrie 2011
fiind fiica dumneavoastra legitima are drept egal cu fiul dumneavoastra (sa inteleg ca baiatul este infiat si de dumneavoastra sau este fiu legitim). Daca pe baiat nu l-ati infiat sau nu este copil legitim atunci doar fiica are dreptul la mostenire cand va fi cazul
puteti sa faceti un act de vanzare-cumparare catre fiul dvs cu privire la imobil si de asemenea ar fi cateva variante si pentru celelalte bune. trebuie mare atentie la intocmirea contractului de vanzare-cumparare deoarece fiind doi frati, fiica il va putea ataca dupa decesul dvs. cel mai bine este sa va consultati cu un avocat live sau cu un notar cu care veti si incheia actele.
Deci baiatul este fiul meau legitim care a fost infiat de sotul meu.si eu si baiatul purtam acelas nume de familie.
fata in certificatul de nastere are la mama numele meu iar la tata numele fostului sot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate dezmoșteni unicul fiu? Marinescu D. Marinescu D. Cum pot dezmoșteni unicul fiu adult, alcoolic( orfan de mamă de la 4 ani), crescut și întreținut de mine și actuala sotie ( căsătorit la vârsta de 4 ... (vezi toată discuția)
Actul de donatie dana vitalia dana vitalia revin cu subiectul nu am fost destul de explicita:tatal meu este decedat, mama este recasatorita legitim cu o persoana care din casatoria anterioara ere un ... (vezi toată discuția)
Alocatie pentru copil LISONELTA300 LISONELTA300 In urma cu cativa ani m-am casatorit din dragoste cu o vaduva care avea o fata de 18 ani. Tatal meu, dupa casatorie, m-a vizitat de mai multe ori, ca pana la ... (vezi toată discuția)