avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Care este valoarea taxelor datorate statului de catre ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Care este valoarea taxelor datorate statului de catre angajator pentru salariul minim pe economie

Buna ziua!
Am si eu o intrebare referitor la valoarea taxelor datorate statului pentru salariul minim pe economie, aferent anului 2011.
Totodata, va aduc la cunostinta urmatoarea speta:
Sunt angajata la intreprinderea X (privata) si am fost remunerata pana la data prezentului cu salariul minim pe economie, respectiv 670 lei.
Ulterior, mi se va mari salariul la suma de 1150 lei (brut), adica 845 lei (net).
Va rog, sa imi spuneti, care este valoarea taxelor (lunare) pe care angajatorul societatii private la care sunt angajata o plateste la stat?
Astept cu interes raspunsul dvs. si va multumesc anticipat1
Cu respect, Florentina.
Cel mai recent răspuns: Carmen Jurubita , Contabil 19:57, 14 Noiembrie 2011
CASS 5.2 % 35
ªomaj 0.5 % 3
CAS 20.8 % 139
FNUASS 0.85 % 6
Fond de risc si accidente 0.4 %* 3
Fond creanţe salariale 0.25 % 2
* Fondul de risc si accidente este retinut in functie de codul CAEN.
Va multumesc pentru raspuns, dar sunt nelamurita pentru ca nu stiu daca analiza facuta de dumneavoastra este ptr salariul minim pe economie sau pentru cel de 1150.(brut)
As dori daca se poate efectiv cat plateste angajatorul la stat lunar pentru un salariu de 1150 lei (brut).
Am inteles ca este vorba de aproximativ 500 lei.
Va multumesc!
obeadaflorentina a scris:

Va multumesc pentru raspuns, dar sunt nelamurita pentru ca nu stiu daca analiza facuta de dumneavoastra este ptr salariul minim pe economie sau pentru cel de 1150.(brut)
As dori daca se poate efectiv cat plateste angajatorul la stat lunar pentru un salariu de 1150 lei (brut).
Am inteles ca este vorba de aproximativ 500 lei.
Va multumesc!

pentru salariul de 670 lei gasiti aici calculul
[ link extern ]

pentru salariul de 1150 lei vedeti aici
[ link extern ]
calculul l-am prezentat pentru un brut de 670 lei. aplicati aceleasi cote plecand de la oricare brut doriti,
Ultima modificare: Luni, 14 Noiembrie 2011
Carmen Jurubita, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul minim pe economie anny05 anny05 As dori sa stiu cat trebuie sa plateasca la stat o firma pt un angajat care e incadrat cu salariul minim pe economie 670 lei? (vezi toată discuția)
Contabilitate salarii mihaita 28 mihaita 28 am o carte de munca la un privat pe care mio platesc lunar sunt cu un salariu minim pe economie si as dori mai exact cat plateste lunar pentru mine incluse ... (vezi toată discuția)
Contributii angajat/angajator in cazul in care salariul angajatului este cel minim anditaru anditaru as dori sa stiu cat trebuie sa platesc la stat pt.un salariat care primeste salariul minim pe economie.670 ron. Daca se poate in cifre nu in procente (vezi toată discuția)