avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am vandut o masina, dar noul proprietar nu a inscris-o ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am vandut o masina, dar noul proprietar nu a inscris-o pe numele lui. Ce trebuie sa fac ca sa nu mai primesc amenzi?

am vandut o masina am radiato de la primarie dar noul proprietar nu a transcris-o pe numele lui si mi-a venit o amenda acasa ce trebuie sa fac ca sa nu mai primesc si alte amenzi ? masina nu este la cel care am vandut-o ci el a dat-o mai departe
Cel mai recent răspuns: Eddy3570 , utilizator 17:25, 14 Ianuarie 2020
~ Conținut șters la cerere ~
La primarie nu mai platiti impozitul pentru ca ma gandesc ca au luat in considerare contractul de vanzare cumparare al autoturismului. Asa ca sa aveti grija de contractul pe care l-ati intocmit cu cumparatorul pentru ca acela va ajuta sa demonstrati ca nu mai sunteti proprietar. In baza noului cod civil proprietatea este dovedita prin contract de vanzare cumparare. Nu cred ca trebuie sa achitati amenda. Amenda se da soferului deci ma mir ca daca este legata de masina sanctiunea atunci amenda este pe dvs. Oricum interesati-va si cereti sa vi se arate procesul verbal sa vedeti despre ce este vorba.
ganalu63 a scris:

Amenda se da soferului deci ma mir ca daca este legata de masina sanctiunea atunci amenda este pe dvs.


Amenda a fost aplicata proprietarului existent in baza de date a SPR
In situatia mentionata,ex-proprietarul nu are obligtia sa achite amenda,dar se impune sa informeze SPR ca a instrainat autoturismul,ca noul proprietar nu a finalizat procedura si mai mult a incalcat normele de circulat pe drumurile publice, motiv pentru care a fost intocmit PV,care a fost comunicat proprietarului din evidentele autoritatii
~ Conținut șters la cerere ~
Si eu sunt in aceeasi situatie .... amenda pe rovinieta facuta de noul proprietar al masinii, in perioada legala de 90 zile pe care a avut-o ca sa isi ia in posesie masina. Nu cred ca mai are de gand sa isi faca acte pe ea pentru ca nu locuieste in tara, iar cei de la DRDP (care au dat amenda) si Politia Rutiera mi-au spus ca singura sansa sa ies din situatie ar fi sa cer in instanta:
1- anularea amenzii si trimiterea ei catre noul proprietar al masinii
2- obligarea noului proprietar de a inmatricula masina sau de a o da spre casare.

Daca stie cineva alta cale rog sa imi dea mesaj si mie ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere auto politie dupa 4 ani sufix sufix Buna ziua, in 2011 am vandut un autoturism care l-am radiat doar la financiar. Cumparatorul imediat dupa vanzare a luat 12 amenzi de rovinieta dupa care a ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism vanan vanan am vandut un autoturism Dacia 1310 printr o firma specializata de vanzare-cumparare autovehicule . Firma mi a dat contract de vanzare cumparare si Certficat ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta pierdut act de vanzare cumparare Valy1980 Valy1980 Buna ziua, Am vandut masina in 2011, respectand toate procedurile legale in vigoare: -act de vanzare cumparare -oferit fiscal de la taxe si impozite ... (vezi toată discuția)