avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce inseamna custodie comuna?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce inseamna custodie comuna?

Va rog sa-mi spuneti ce inseamna custodie comuna?

Plateste cineva pensie de intretinere pentru copil?

Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 12:33, 15 Noiembrie 2011
custodie comuna inseamna exercitarea in comun de catre ambii parinti a autoritatii parintest.Locuinta minorului in acest caz urmeaza a fi stabilita la parintele unde locuieste in mod statornic.Celalalt parinte bineinteles ca va fi obligat la plata pensiei de intretinere
[ link extern ]

De la link-ul de mai sus aflati tot ce aveti nevoie.
Custodia comună:
Este sentința judecătorească prin care custodia unui copil este acordată ambelor părți. În custodia comună ambii părinți sunt părinți custodieni și nici unul dintre părinți nu este părinte necustodian, cu alte cuvinte copilul are doi părinți custodieni. Problema custodiei minorilor se pune atât ca urmare a unui Divorț în care sunt implicați minori cât și în cazul separării unor părinți necăsătoriți.
Custodia comună reprezintă un pas important în asigurarea interesului superior al minorilor de a avea acces la ambii părinți și este, de facto, o evoluție față de custodia unică sau față de custodia împărțită.
In Romania se aplica custodia comuna LEGALA si nu FIZICA.

Custodia comună legală (joint legal custody) dă dreptul ambilor părinți, pe lângă drepturile pe care la are orice părinte care nu a fost decăzut din drepturile părintești (de a avea acces la datele cu privire la educație, sănătate, și alte informații) să se implice în creșterea și educarea minorilor prin participarea la deciziile cu privire la copii. În custodia comună legală părinții drepturi egale în luarea deciziilor cu privire la bunăstarea copilului. De asemenea părinții care beneficiază de custodie comună legală, fiind părinți custodieni au în general drepturi mai largi de a interacționa cu minorul decât părinții care nu au primit încredințarea copiiilor în setup-ul de custodie unică.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia comunã este prevãzutã sau nu? Antoanela Geaman Antoanela Geaman Deoarece am primit o multime de intrebari pe acesta tema si am vazut si o sumedenie de discutii tangentiale, as dori sa o dezbatem. Rugamintea este doar ca ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna zallyna zallyna 1) Ce inseamna custodie comuna in acceptiunea noului Cod Civil? 2) Dupa stabilirea custodiei comune, mai este necesar acceptul celuilalt parinte pentru ... (vezi toată discuția)
Custodie Marilena1987 Marilena1987 Buna ziua.. am un baietel de 1an si 5 luni cu prietenul meu.. nu suntem casatoriti.. baietelul poarta numele tatalui.. daca ar fi sa ne despartim ce drepturi ... (vezi toată discuția)