Nu inteleg ce intelegeti prin "CIM pe per. det.este una si aceeasi cu CIM pt. munca temp." dar va redau din Normele de aplicare a Legii 76/2002:
Art. 5. - Prin motive neimputabile, in sensul art. 17 alin. (1) din lege, se intelege:
a) incetarea raportului de munca in temeiul art. 56 lit. a), b), c), e), f), h) si j), art. 61 lit. c) si d), art. 65 alin. (1), art. 94 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile ulterioare;
Acestea sunt articolele din Codul muncii cu care se poate intra in somaj si se poate plati indemnizatia cuvenita.
Consideri ca CIM pe durata determinata este una si aceeasi cu CIM pentru munca temporara?
Nu sunt identice cele doua tipuri de contract. Insa la terminarea perioadei pentru care au fost incheiate, in baza art.56 lit.j C.mun., salariatii pot beneficia de somaj.
Noua pe forum!
icca50
Va salut pe toti membrii forumului!Sunt noua aici si vreau sa va expuns situatia mea in speranta ca ma veti ajuta!
Am terminat facultatea anul trecut si am ... (vezi toată discuția)
Somaj
crsr
buna ziua, sunt agent vanzari cu contract pe 3luni, acesta prelunginduse de 4 ori, totalizand 15 luni lucrate. de curand , am fost anuntat ca nu se mai ... (vezi toată discuția)