avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... obligatia de a face
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

obligatia de a face

poate creditorul unei obligatiii -de a face- ce are drept titlu un [b]act notarial, sa solicite incuviintarea executarii silite?
adica, are o creanta certa lichida si exigibila?
adica obligatia de a executa ceva, ce rezulta din act autentic, corespunde dreptului de creaanta de a cere executarea..sau chiar aplicarea 580 indice 2 sau 580 indice 3 cpc
:">
Ultima modificare: Luni, 14 Noiembrie 2011
ContSters221975, utilizator
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 11:40, 15 Noiembrie 2011
Daca este vorba de un act notarial care priveste un imprumut, sa zicem, creditorul poate solicita punerea in executare a acelui act notarial care este si titlu executoriu. In acest caz, nu se mai solicita instantei de judecata investirea cu formula executorie!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este titlu executoriu promisiunea bilaterala de vinzare cumparare- autentica? br_nicku br_nicku Am o mare dilema! #-o Am calitatea de promitent cumparator intr-o Promisiune bilaterala de v/c , incheiata in fata unui notar public. Am ... (vezi toată discuția)
Datorii...si iar datorii andrei_24 andrei_24 buna seara..am si eu o nelamurire.am imprumutat unei persoane o suma de bani si am facut un contract la notar pe care scrie ca in caz ca nu primesc banii pana ... (vezi toată discuția)
Procedura de investire cu formula executorie a unui contract de imprumut autentificat la notar ioana_comsa213 ioana_comsa213 Buna seara, Va rog, spuneti-mi cum se procedeaza pentru investirea cu formula executorie a unui contract de imprumut. Ce costuri sunt pentru ducerea la ... (vezi toată discuția)