avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... La cate zile de concediu medical am dreptul cand am un ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

La cate zile de concediu medical am dreptul cand am un copil bolnav de cancer?

va rog sa ma ajutati cu un raspuns la problema mea pe care o am din ianuarie cu copilul meu de 3 ani care e bolnav de cancer. ma intereseaza la cate zile de concediu medical am dreptul in cazul meu deoarece eu sunt insotitor am luat pana acuma 56 de zile de concediu la cate mai am dreptul
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 22:06, 15 Noiembrie 2011
Norme 60 de aplicare OUG 158:
ART. 51
In situatia in care copilul este diagnosticat cu boli infectocontagioase, neoplazii, este imobilizat in aparat gipsat sau supus unor interventii chirurgicale, eliberarea certificatelor de concediu medical se va face de medicul curant din unitatile care acorda asistenta medicala in specialitatea respectiva, pentru durate stabilite de acesta, in functie de gravitatea afectiunii. Daca durata concediului medical depaseste 90 de zile, este necesar avizul medicului expert al asigurarilor sociale.


Deci aveti dreptul la inca 34 de zile de cm fara avizul medicului expert al asigurarilor sociale,daca medicul curant considera ca este necesar.
Ultima modificare: Luni, 14 Noiembrie 2011
ContSters136493, utilizator
sunteti insotitor sau asistent personal?
Legea 448/2006 privind protectia persoanelor cu handicap (republicata) prevede anumite drepturi ale mamicilor aflate in situatia dumneavoastra si anume:
- concediu şi o indemnizaţie pentru creşterea copilului cu handicap în cuantum de 450 lei, pentru copilul cu handicap cu vârsta cuprinsă între 3 şi 7 ani;
- program de lucru redus la 4 ore pentru părintele care are în îngrijire copilul cu handicap grav sau accentuat, până la împlinirea de către acesta a vârstei de 18 ani, la solicitarea părintelui;
- concedii medicale, acordate în condiţiile legii, pentru îngrijirea copilului cu handicap care necesită internare, tratament ambulatoriu sau la domiciliu pentru afecţiuni intercurente, precum şi pentru recuperare/reabilitare, până la împlinirea de către copil a vârstei de 18 ani;
Este vorba despre parintele care insoteste copilul in spital pe perioada internarii,daca medicul sef de sectie considera ca este necesar,nu despre insotitorul sau asistentul persoanei cu handicap,de aceea utilizatoarea pomeneste despre faptul ca a fost insotitoarea copilului,iar intrebarea se refea la durata concediul medical pt. ingrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 7 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical pentru ingrijire copil bolnav danamatea danamatea buna ziua! va rog sa-mi spuneti daca informatiile mele referitor la concediul medical pt copil sunt corecte: 1-se acorda pana la implinirea de catre copil a ... (vezi toată discuția)
Concediu medical pompiliairina pompiliairina cate zile de concediu medical pentru ingrijirea unui copil de 3 ani ai voi sa ai? (vezi toată discuția)
Concediu medical pentru ingrijire copil bolnav de otita vasilicasavoiu vasilicasavoiu Salut! Baietelul meu are 3 ani si 4 luni si s-a imbolnavit de la camin de otita .Medicul de familie mi-a zis ca nu-mi poate da concediu medical pentru ca nu ... (vezi toată discuția)