avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1162 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general marfuri fara factura
Discuție deschisă în Contabilitate în general

marfuri fara factura

Buna ziua!
Am o intrebare.
Am cumparat un spactiu cu acte in regula, unde a functiona un magazin, proprietarul a vandut tot, inclusiv marfa/produsele pe care le avea in stoc, dar fara act/factura,
Eu mi-am deschis societate noua, si functionez in aceles spatiu cu acelas profil de dinainte cu produse aduse de mine cu acte.
Intrebarea me este.. Ce pot face legal ca sa pot include marfa/produsele sus mentionate in contabilitatea la societatea mea si sa le pot vinde?

Multumesc mult pentru ajutor/sfat

Cu mult Respect
roseossrl
Cel mai recent răspuns: rosossrl , utilizator 12:03, 15 Noiembrie 2011
Interventie moderator:

Buna seara,

Va rog nu mai deschideti topice in mai multe forumuri.

Si eu va intreb cum ati primit Dvs. marfa fara factura? Ce fel de produse sunt si cam la ce valoare se ridica suma achitata?
Proprietarul vrut sa vandut tot ce era in acel spatiu, un apartament la parter modificat in spatiu comercial. Nu stium cu a inchis firma si cum a scapat de inventar.
Imbracaminte femei si gablonturi , suma este marisoara, asta am realizat dupa ce am facut un inventar al marfurilor lasate de vechiul proprietar, multe dintre produse au o uzura oarecare, sant si produse bune.
Buna seara
Dnita Gabrielle

Imi cer scuze pentru adineauri ca am raspuns repede

si am uitata sa va dau buna seara si sa va multumesc pentru rsaspuns
Afacerea ati inceput-o bine! :slap:

Pentru ca respectivul nu v-a emis macar un aviz de expeditie, nu aveti cum justifica provenienta marfurilor. Fiind marfuri care nu se achizitioneaza decat pe baza de factura, nu puteti sa folositi borderou de achizitie.

Sfatul meu este sa nu lasati mafra in magazin, in cazul unui control sigur veti avea probleme.
In primul rand, dati-mi voie sa va cert, ca incurajati evaziunea.Nu (mai ) trebuie sa toleram vanzari la negru, ne furam singuri caciula.Trebuia sa nu acceptati sa luati marfa, sa si-o ridice din spatiu.Acum ca faptu-i consumat, sunt 2 variante dupa parerea mea:1.daca va trebuie marfa, ii trimite-ti o adresa in care-i specificati ca doriti sa achizitionati marfa, lasata temporar in custodie , in spatiul achizitionat, pana la un termen 'X", dupa care veti proceda la autofacturare( adica emiteti dvs. o factura ca si cum ar fi emis-o el).Dar v-ati informat ce statut are firma lui? Nu cumva este inactiva?Aveti grija , daca este inactiva, achizitia si tva nu va sunt recunoscute de ANAF, chiar si a spatiului.Si var.2, daca nu va trebuie marfa, il anuntati ca ii sta la dispozitie pana la data "x', dupa care veti prooceda la distrugerea marfii, facand proces verbal de distrugere.Trebuie sa-i trimiteti obligatoriu adresa, sa nu va acuze ulterior de furt de marfa( nu stiti cate mai inventeza unii:fight:)

Alte discuții în legătură

Marfuri fara factura rosossrl rosossrl Buna ziua! Am o intrebare. Am cumparat un spactiu cu acte in regula, unde a functiona un magazin, proprietarul a vandut tot, inclusiv marfa/produsele pe ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea bonurilor fiscale in gestiune pana la emiterea facturilor ContSters137481 ContSters137481 Am si eu urmatoarea situatie: majoritatea supermarketurilor/magazinelor emit bonuri fiscale cu posibilitatea emiterii facturii in termen de cateva(1-7) zile ... (vezi toată discuția)
Monografie productie book2 book2 Primesc comanda de la pers. fizice intr-un showroom de prezentare pentru executarea unor perdele si draperi , eu comand materialul si execut comanta la ... (vezi toată discuția)