avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Institutia publica refuza sa-si dea acordul in ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Institutia publica refuza sa-si dea acordul in legatura cu transferul in interesul serviciului

Va rog mult sa-mi spuneti ce se poate intampla daca institutia publica de la care vrea sa plece functionarul public refuza sa-si dea acordul in legatura cu transferul in interesul serviciului.Ce instrumente poate avea la indemana functionarul public pentru a lupta cu o astfel de situatie(care-si doreste sa se transfere)?Legea din pacate nu mentioneaza si astfel de aspecte....Multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:06, 14 Aprilie 2012
Institutia este cea care decide transferul in interesul serviciului, salariatul urmand sa-si dea acordul.
In cazul dv. se poate vorbi (fortat) de un transfer in interes personal, institutia considerand ca acest transfer solicitat de dv. nu are legatura cu interesele institutiei.
Solutia este sa incetati contractul la institutia actuala si sa va angajati la cea dorita de dv.
Singura sansa este sa solicitati transferul la cerere - art. 90 alin. (5), caz in care nu este obligatoriu acordul institutiei de unde plecati.

"Solutia este sa incetati contractul la institutia actuala si sa va angajati la cea dorita de dv."

Flawless:hammer:

Functionarii publici nu au contract individual de munca iar o institutie poate sa organizeze concurs pentru un post doar daca ii pleaca sapte angajati (sau daca reuseste sa obtina avizul pe post unic) :(
Art. 90 din Legea 188/1999 nu prevede necesitatea acordului institutiei de la care se transfera in interes de serviciu functionarul public. Care este atunci temeiul legal in baza caruia conducatorul institutiei poate sa se opuna in mod discretionar transferului, din moment ce institutia la care urmeaza sa se transfere functionarul public a emis solicitarea de transfer ?
Sunt intr-o astfel de situatie, institutia la care lucrez mai are doi angajati pe posturi similare, in timp ce institutia care mi-a solicitat transferul nu are nici unul (dar are nevoie), deci este evident ca transferul e in interes de serviciu. Cu toate astea, directorul refuza sa-si dea acordul, motivand ca nu e in interesul institutiei sa piarda un angajat.
Exista vreo alta norma legala incidenta acestei materii ?
Multumesc.
Modalitatea de transfer nu este prevazuta nici de Legea nr.188/1999 si nici de o alta lege din domeniul relatiilor de munca ... prin urmare, cred ca este necesar acordul institutiei publice de unde doriti sa va transferati .. procedura ar fi urmatoarea:
- cerere de transfer de la unitatea unde doriti sa va transferati
- acordul dvs cu privire la acest transfer
- raspunsul unitatii de la care va transferati care poate fi favorabil sau nefavorabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer anastasia27 anastasia27 buna ziua. sunt functionar public si doresc sa ma transfer pe aceeasi functie publica la o alta institutie publica de unde am aprobarea. Actuala institutie la ... (vezi toată discuția)
Transferul in interesul serviciului marinescu999 marinescu999 Va rog sa-mi spuneti daca la transferul in interesul serviciului a unui functionar public este nevoie de acordul institutiei unde lucreaza in prezent ... (vezi toată discuția)
Se poate transfera un functionar public daca angajatorul nu aproba ContSters137840 ContSters137840 cum se poate transfera un functionar public fara a avea acordul angajatorului ? (vezi toată discuția)