buna ziua. sunt functionar public si doresc sa ma transfer pe aceeasi functie publica la o alta institutie publica de unde am aprobarea. Actuala institutie la care lucrez are dreptul sa nu imi acorde transferul?
Potrivit art.90 alin.5 din Legea nr.188/1999, transferul la cerere se face intr-o functie publica de aceeasi categorie, clasa si grad profesional sau intr-o functie publica de nivel inferior, in urma aprobarii cererii de transfer a functionarului public de catre conducatorul autoritatii sau institutiei publice la care se solicita transferul, in acest caz, transferul poate avea loc numai intre autoritati sau institutii publice din administratia publica centrala, intre autoritati administrative autonome ori, dupa caz, intre autoritati sau institutii publice din administratia publica locala.
Asadar, va trebuie aprobarea numai de la autoritatea sau institutia pubklica unde doriti sa va transferati.
Textul de lege nu prevede si acordul angajatorului de unde doriti sa va transferati.
Transferul la cerere
nalex
In cazul Transferului la cerere de la o institutie publica cum ar fi fiscul la o primarie din acelasi judet am nevoie numai de acceptul odonatorului de ... (vezi toată discuția)
Transfer la cerere
DIA63
Lucrez ca f.p. si sunt afectat de restructurare.Am identificat o unitate asemanatoare care are deficit de personal inclusiv functia mea. Doresc sa ma transfer ... (vezi toată discuția)