avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... acordare diurne
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

acordare diurne

Buna ziua! Am si eu o nelamurire in legatura cu acordarea diurnelor! La firma unde lucrez, se efectueaza deplasari care depasesc 12 ore/zi, se iese din localitate si din judet, si se efectueaza peste 50 de kilometri distanta de locul fix de munca, chiar si 600 zilnic! Ex: Brasov-Bucuresti-Brasov-Miercurea Ciuc-Brasov intr-o singura zi! Dupa cate stiu eu, la asemenea conditii ar trebui sa se acorde diurna! In momentul cand am intrebat sefii despre acest lucru, mi s-a raspuns ca nu mi se acorda diurna pentru ca cele peste 12 ore pentru care se acorda diurna trebuie sa fie executate in continuarea celor 8 ore pontate zilnic! Adica, intr-un cuvant, pentru a beneficia de diurna ar trebui sa lucrez peste 20 de ore zilnic! :O:O:O Este legal asa ceva? Eu unul nu cred! Va multumesc mult pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: moshu_stef , utilizator 22:06, 15 Noiembrie 2011
nu este adevarat
diurna trebuie acordata pe nr de zile deplasare, iar in cazul fractiei trebuie sa aveti mimim 12 ore
timpul calculat trebuie inscris pe delegatie - ora plecarii si ora sosirii, daca aveti 12 ore si un minut primiti diurna minim 13 lei pe zi si 30 de lei pe noapte compensatie pentru noaptea fara cazare hoteliera.
moshu_stef a scris:
Adica, intr-un cuvant, pentru a beneficia de diurna ar trebui sa lucrez peste 20 de ore zilnic! :O:O:O Este legal asa ceva? Eu unul nu cred! Va multumesc mult pentru ajutor!

:O Nu, nu este adevarat ceea ce v-au spus sefii Dvs.
Suma cheltuielilor cu indemnizatia de deplasare acordata salariatilor pentru deplasari în Romania si in strainatate, este in limita a de 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru institutiile publice (13 lei), adica 32,50 lei/zi.

MULTUMESC PENTRU RASPUNS!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna srl 2010 cristian_barna cristian_barna Pe perioada delegării şi detaşării în altă localitate, în interesul serviciului, care este suma ce se poate deconta zilnic si unde este reglementat ... (vezi toată discuția)
Diurna arad107 arad107 buna ziua as dori sa stiu care e distanta minima pentru acordarea de diurna si cat timp.deoarece mie de la socetatea unde lucrez mi s-a spus ca e vb de 35 km ... (vezi toată discuția)
Diurna la s.r.l.- va rog ajutati sub_bass2002 sub_bass2002 Buna. Sunt la inceput in contabilitate si am o intrebare. Am un S.R.L. cu cod CAEN 7112 asistenta tehnica si as vrea sa intreb ca daca administratorul face in ... (vezi toată discuția)