avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Cresterea salariala ca urmare a trecerii de la functie ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Cresterea salariala ca urmare a trecerii de la functie de executie la functie de conducere

Sunt functionar public, urmeaza sa trec de la functie de executie cu grad principal la o functie de conducere. Intrebarea mea este: voi fi trecut pe perioada in care am functia de conducere la gradul superior din punct de vedere salarial plus sporul de conducere de 25 % in cazul functiei de sef birou?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 17:53, 21 Noiembrie 2011
de unde sunteti asa sigur ca urmeaza sa treceti pe o fp de conducere? ati castigat deja concursul de recrutare?daca da....atunci veti beneficia de salariul aferent functiei publice de conducere de sef birou. :)
Probabil i s-a promis ca ,,trece,, prin dispozitie de primar=D>. Da pe perioada de 6 luni cat aveti dispozitie conf.Legii 188/1999 republicata, beneficiati de cei 25%. Sa stiti ca dispozitia se poate prelungi cu acordul ANFP cu inca 3 luni, deci 9 luni sigur veti beneficia de cei 25%.:console:
Ce te faci cu un functionar public cu statut special(politist) care e si functionar public si care sta bine merci in functia de sef birou de cativa anisori fara sa dea nici un fel de examen? Aici ce lege se mai aplica? Vorbim de o functie publica intr-o primarie, nu in alta institutie...
Si desi inainte de a fi promovat era inspector principal acum ia salariul de consilier superior(avea si treapta 1 inainte de disparitia treptelor de salarizare) plus spor de 25%...
Ultima modificare: Vineri, 18 Noiembrie 2011
bep, utilizator
Pe ce baza a fost promovat politistul? La noi politistii au fost detasati ca si contractuali deci nu pot fii promovati in functii publice. Sa inteleg ca desi dvs. erati acolo a fost promovat un politist in functia de conducere doar pentru ca venea de la politie? De ce nu se organizeaza concurs?
In 2007 tot ce a fost personal contractual, inclusiv functionari publici cu statut special, a fost transformat in functionar public. Au fost niscaiva probleme la modul ca politist cu 10 clase a fost numit in functie publica de executie de referent. Cum din statutul functionarilor publici stiu ca-ti trebuie macar liceul ca sa fii referent ma intreb ce lege s-o fi aplicat. La ceva vreme dupa ce toata lumea a fost numita in functii publice(mai putin personalul contractual de la MAI) a fost promovat un functionar public cu statut special in functia publica de conducere sef birou aceasta functie fiind vacanta. Nu stiu daca exprimarea este corecta(ma refer la promovat) dar nu a dat nici un examen, pur si simplu a fost numit. Sa stea linistit in functie, nu e o functie usoara, dar daca citesti putin legile nu stii ce se aplica.

[EDITAT - pentru mesaje conflictuale si generalizari va rog sa cautati un alt forum. Acesta este dedicat discutiilor de natura juridica.]

Nu deranjeaza pe nimeni atat cat totul e facut conform legilor iar persoana numita isi face bine datoria...
Ultima modificare: Duminică, 20 Noiembrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Salariul unei persoane care exercita cu caracter temporar o functie publica de conducere viorina67 viorina67 Un functionar public din cadrul unei Primarii municipale ,inspector as. 1 care pana in dec .2011 a avut salariul de incadrare 976 lei, a dat examen pentru ... (vezi toată discuția)
Exercitarea cu caracter temporar a funcţiei publice de conducere de Şef birou 1valeria 1valeria Buna seara! Sunt functionar public la o comuna, avand functia publica de executie inspector gradul profesional principal gradatia 3 clasa de salarizare 50. ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie conducere berbece berbece Sunt functionar public intr-o primarie, cu atributii de contabil sef si am in subordine 5 persoane, am efectuat studii superioare universitare de contabilitate ... (vezi toată discuția)