avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata ultimului salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata ultimului salariu

Saptamana aceasta, un coleg iasa la pensie. Pentru a putea ridica salariul cuvenit pana la data iesirii la pensie, este obligatoriu sa completeze fisa de lichidare? De la biroul Resurse Umane, al institutiei, i s-a spus ca nu trebuie sa faca lichidarea decat dupa ce primeste decizia de pensionare. Poate ramane in activitate pana la primirea deciziei de pensionare? Institutia este bugetara.
Cel mai recent răspuns: iurebitreluhcs , utilizator 07:50, 17 Noiembrie 2011
daca iese la pensie pentru limita de varsta , atunci c.i.m. trebuia sa inceteze de drept la data indeplinirii condiitiilor de iesire la pensie .. in cazul in care va iesi la pensie anticipat, anticipat partial sau de invaliditate c.i.m. va inceta de drept la data comunicarii deciziei de pensionare.
Doar dupa ce se stabileste data incetarii c.i.m. si este completata nota de lichidare, institutia poate calcula acel salariu (daca trebuie sa ii plateasca concediul neefectuat sau dimpotriva salariatul trebuie sa plateasca zile de concediu efectuate in plus, debite. etc)
Poate ramane in activitate pana la primirea deciziei de pensionare?
Depinde de ce fel de pensionare.
Nu mi-ati raspuns la intrebare. Pensia este la limita de varsta si intrebam, daca, pentru a primi drepturile salariale din ultima luna de activitate, este obligatoriu sa-si faca nota de lichidare.
Mai cititi odata raspunsul meu atunci...:hammer:
iurebitreluhcs a scris:

Nu mi-ati raspuns la intrebare. Pensia este la limita de varsta si intrebam, daca, pentru a primi drepturile salariale din ultima luna de activitate, este obligatoriu sa-si faca nota de lichidare.


Nu este obligatorie sa-si faca nota de lichidare ... nu exista niciun text de lege care sa prevada plata salariului de intocmirea notei de lichidare ....

Alte discuții în legătură

Decizie pensionare si conventie ajofm Arion Ramona Arion Ramona In anul 2010, am luat cu conventie un angajat(pers peste 45 ani) si stiu ca suntem obligati sa il avem ca angajat 2 ani.Respectivul,a fost la Casa de Pensii si ... (vezi toată discuția)
Dilemă decizie pensionare Adrian Vasile10 Adrian Vasile10 Buna seara!Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speță: Pe data de 18.12.2023 am depus dosarul de pensionare pt limita de varsta la casa de pensii iar pe ... (vezi toată discuția)
Intre lichidare si decizia de pensionare, fara venituri? Gabriela Mitroi Gabriela Mitroi In 15 februarie 2016, trebuie sa ies la pensie. Atunci institutia ma obliga ca sa-mi fac lichidarea si incepand cu data de 16 februarie sa nu mai vin la munca. ... (vezi toată discuția)