avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Intre Lichidare si Decizia de pensionare, fara ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Intre Lichidare si Decizia de pensionare, fara venituri?

In 15 februarie 2016, trebuie sa ies la pensie. Atunci institutia ma obliga ca sa-mi fac lichidarea si incepand cu data de 16 februarie sa nu mai vin la munca. Intrebarea mea este: Ce fac in perioada cuprinsa intre 16 februarie 2016 si data la care imi iese Decizia de pensionare de la Casa de Pensii? Nu am niciun venit si locuiesc si cu chirie. Cu ce platesc si ce mananc? Exista vreo lege care sa oblige institutia sa ma lase sa lucrez pana la venirea acestei Decizii de pensionare? Sau ce se intampla? Ce sa fac?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mitroi , Manager de securitate 10:02, 16 Octombrie 2015
Nu exista nicio lege care sa oblige institutia sa va lase sa lucrati pana la venirea deciziei de pensionare.

Despre ce fel de pensie este vorba?
Pensie pentru limita de varsta. Sunt nascuta in noiembrie 1955. Pai daca nu exista nicio lege, eu cu ce ma intretin? Multumesc
La data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare, c.i.m. inceteaza de drept , conform art.56 alin.1 lit.c C.mun.

In acest caz:
- daca lucrati in sectorul privat, angajatorul va poate incheia un nou c.i.m. fara nicio problema

- daca lucrati in sectorul bugetar, trebuie organizat concurs/examen pentru ocuparea locului ramas vacant dupa pensionarea dvs.
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc. Deci n-am nicio sansa. Lucrez la o institutie publica. Sa inteleg ca Legea spune textual asa : "La data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare, c.i.m. inceteaza de drept , conform art.56 alin.1 lit.c C." si nu mentioneaza de data Deciziei de pensionare....multumesc mult de tot.

Alte discuții în legătură

Pensionare ContSters48681 ContSters48681 Buna ziua. Am bagat dosarul de pensionare. Mai trebuie sa lucrez pana imi vine decizia sau nu e obligatoriu? Multumesc. (vezi toată discuția)
Perioada pina la venirea deciziei de pensionare Doina Halmen Doina Halmen angajat care intruneste conditiile de pensionare pentru limita de virsta ce calitate are pina la primirea deciziei de pensionare9poate dura si 3 luni ) ? (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca in cazul pensionarii gluten gluten Pentru pensie limita de varsta ,contractul de munca inceteaza de drept ca si la pensie anticipata si pensie de boala? Se face decizie de propunere la pensie ... (vezi toată discuția)