avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... poate fi angajat?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

poate fi angajat?

daca un muncitor este pensionat pe caz de boala ( probleme la cap) , medicul de familie si cel de medicina muncii ii dau apt, poate fi angajat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:41, 15 Noiembrie 2011
Da, daca are pensie de invaliditate gradul III, cu specificarea ca poate lucra, de obicei 1/2 norma, inscrisa pe decizia de incadrare in grad de invaliditate. Aceasta decizie trebuie sa o prezinte angajatorului dupa fiecare revizuire (daca nu este declarat deja nerevizuibil).
INVICTUS_5 a scris:

daca un muncitor este pensionat pe caz de boala ( probleme la cap) , medicul de familie si cel de medicina muncii ii dau apt, poate fi angajat?

numai daca este pensionar pe gradul III de invaliditate poate lucra ... in caz contrar, nu poate lucra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca ROXYBO ROXYBO Buna ziua, am o nelamurire legata de un angajat. La controlul anual la medicina muncii nu a primit avizul , a fost in concedii medicale apoi dupa 90 de zile a ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate mylenna2010 mylenna2010 Buna ziua, Am si eu o intrebare legata de mama mea. Mama este pensionata pe caz de boala gradul III, din ianuarie 2003, cu un stagiu de cotizare la acel ... (vezi toată discuția)
Pensie boala claudia030175 claudia030175 As dori sa intreb daca o persoana bolnava de schizofrenie, boala dobandita in facultate - 1995 - (are doar doi ani lucrati) cu certificat de handicap luat de ... (vezi toată discuția)