avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... bun propriu???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

bun propriu???

Buna ziua,
Am divortat in urma cu 4 ani dar nu am facut partaj.Intre timp m-am recasatorit. Luna trecuta m-am inteles cu fostul sot sa impartim bunurile, printre care si un imobil ,pe care l-am vandut, legal, cu contract de vanzare- cumparare la notar(am semnat impreuna actele )dupa care am impartit suma.Cu aceasta suma eu doresc sa-mi achizitionez un alt imobil.Acest imobil,fiind casatorita, devin bun propriu????sau face obiect de partaj cu actualul sot in caz de divort???Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihail Zaharia-Ciorcila , Notar 14:37, 15 Noiembrie 2011
Va fi bun propriu. Notarul trebuie sa mentioneze in contractul de vanzare-cumparare ca banii provin din partajul cu fostul sot. Pt orice eventualitate, pastrati la loc sigur toate documentele ( hotarare de divort/partaj, extrase de cont, ordine de plata etc.).
Va multumesc!si cat timp ramane valabila adresa din CI?
Ultima modificare: Marți, 15 Noiembrie 2011
ellena7, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
solicitati notarului sa insereze in contract faptul ca "imobilul ce face obiectul prezentului contract de vanzare devine bun propriu al cumparatoarei in temeiul art. 340 lit. G, cod civil, suma platita cu titlu de pret fiind bun propriu al acesteia, dobandit anterior casatoriei" sau orice paragraf semantic echivalent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dupa divort marius_cj marius_cj soacra-mea a avut un apartament cumparat de ea prin 2003. dupa ce s-a recasatorit in 2009, dupa 3 ani a vandut apartamentul cu 40000 euro. a cheltuit 10000 ... (vezi toată discuția)
Cum se imparte casa dupa decesul sotului daca a fost cumparata ... sab-ina sab-ina Cum se imparte casa dupa decesul sotului daca a fost cumparata cu banii sotiei? ______________ Buna ziua, Situația este următoarea: în 2002, părinții ... (vezi toată discuția)
Se poate câștiga în instanta cu un asemenea caz? mitachealina mitachealina Bună ziua stimați colegi și colaboratori. Va rog ajutati-ma sa salvam un suflet minunat dintr-o situație disperata și critica de ani de zile. După ani ... (vezi toată discuția)