avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cand pot benficia de pensie anticipata?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cand pot benficia de pensie anticipata?

Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare:
Sunt nascuta in anul 1960 luna iulie, vechimea la locul de munca este de 30 de ani, varsta este 51 ani, cand pot sa ma pensionez anticipat. Va multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: draganmariana , utilizator 10:00, 16 Noiembrie 2011
draganmariana a scris:

Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare:
Sunt nascuta in anul 1960 luna iulie, vechimea la locul de munca este de 30 de ani, varsta este 51 ani, cand pot sa ma pensionez anticipat. Va multumesc pentru raspuns.

Va puteti pensiona la limita de virsta dupa anul 2022 luna Mai la virsta standard de pensionare de 61 ani si 10 luni daca indepliniti conditia stagiului minim de cotizare de 15 ani. Stagiul complet de cotizare este de 31 ani si 10 luni.

Va puteti pensiona anticipat dupa anul 2017 luna Mai la virsta de 56 ani si 10 luni daca indepliniti conditia stagiului complet de cotizare pentru pensionare anticipata de 39 ani si 10 luni.

Va puteti pensiona anticipat partial dupa anul 2017 luna Mai la virsta de 56 ani si 10 luni daca indepliniti conditia stagiului de cotizare pentru pensionare anticipata partiala de peste 31 ani si 10 luni.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Noiembrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Multimesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata TALIOARA TALIOARA Sunt nascuta la 08.04.1960. Am 33 ani si 6 luni de vechime din care am avut somaj 1 an si 8 luni. La ce varsta ma pot pensiona anticipat?Mentionez ca am 3 ... (vezi toată discuția)
Pensionare kedvescarmen kedvescarmen Sunt nascuta in anul 1960 .11.14 vreau sa ma pensionez anticipat partial am 31 ani vechime . In ce an ma pot pensiona? Va multumesc (vezi toată discuția)
Pensie femei ioangaspar ioangaspar Sunt nascuta la 09.03.1960 .Pana in prezent am lucrat 19 ani si 8 luni din care 14 anisi 8 luni la grupa 1 de munca,am trei copii majori.Cand pot iesi la ... (vezi toată discuția)