avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Incadrare si salarizare functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Incadrare si salarizare functionar public

Buna ziua. Va prezint urmatoarea situatie: in anul 2008 am fost angajata in functia publica de referent, clasa III, treapta III. In anul 2009 , am terminat studiile superioare si am sustinut concurs pentru incadrarea in clasa I, in urma caruia am fost incadrata consilier, grad principal, treapta III. Acum , dupa ce a fost abrogata legislatia privind treptele de salarizare ale functionarilor publici , am fost incadrata consilier, grad principal, gradatia V , clasa 42. Cum se face ca , totusi , am cel mai mic salariu dintre colegii mei care au aceeasi functie , acelasi grad si aceeasi gradatie ????Si , cand spun salariu mic , inseamna 640 lei, fata de 820 al colegilor mei??? Daca au fost desfiintate treptele de salarizare , cum pot ajunge si eu sa am acelasi salariu ca si ceilalti functionari publici cu aceeasi incadrare ???? Va rog mult sa imi raspunda cineva cat mai concret la intrebarea mea. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: tamasjolan , utilizator 16:18, 15 Noiembrie 2011
Cu Legea 284 /2010 treptele de salarizare intradevar au fost desfintate, dar acest lucru inseamna ca nu se mai face avansarea in treapta de salarizare cum s-a facut anterior, dar salarizarea pe anul 2011conf.Legii 285 /2010 s-a facut la nivelul salariului avut la 31 dec.2010 . Desi acum aveti aceasi fuctie cu colegii Dvs. aceea de consilier Cl.I grad principal gr.5 cl.sal.42 ei au un salariu mai mare deoarece probabil in dec.2010 au fost incadrati la o treapta de salarizare superioara celei de care a-ti beneficiat Dumneavoastra.
O sa aveti aceasi salariu cu colegii cand va intra in vigoare ( daca va intra vreodata ) si partea cu clasele de salarizare a Legii 284 /2010, aceasta insemnand ca toti care sunt incadrati in aceasi clasa de salarizare vor beneficia de aceasi salariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovarea functionarilor publici jigan56 jigan56 Va rog sa ma ajutati cu un raspuns privind promovarea functionarilor publici avand functie de executie, posibila in anul 2012, aferenta urmatoarelor ... (vezi toată discuția)
Promovare functionar public gabitocoaie gabitocoaie sunt functionar public incadrat consilier principal gradatia 5 clasa de salarizare 42, si indeplinesc conditiile de promovare, intrebarea mea este : - care ... (vezi toată discuția)
Incadrare dupa promovare IDANUT IDANUT Daca promovez anul acesta din inspector principal in inspector superior, as dori sa stiu cum o sa fiu incadrat tinind cont ca am o vechime de 25 de ani in ... (vezi toată discuția)