avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Abuz sau intimidare?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Abuz sau intimidare?

Buna ziua,

Mama a mostenit o proprietate (casa+teren) de la parintii ei si pe acel teren se afla in constructie o casa, casa pe care parintii mei o construiesc. =D>
In urma unor reclamatii pe care presedintele Obstii le-a primit, referitoare la conducerea defectuoasa, s-au dat mai multe declaratii, au dat si parintii mei.
Dupa acest episod, obstea sustine ca o suprafata din terenul pe care mama l-a mostenit (pe care se afla-n constructie casa) i-ar apartine (obstii) si au trimis expertiza fara inceperea urmaririi penale.
S-au invitat singuri in gradina si au masurat.Nu trebuia ca un observator sa fie prezent?
Comisia de expertiza nu trebuia sa intocmeasca un proces verbal sau ceva?
Daca nu corespunde masuratoarea comisiei cu suprafata de teren pe care o are mama?
In cat timp trebuie sa primeasca un raspuns legat de masuratoarea facuta de comisie? Comisia pare ca trage de timp si nu a oferit raspunsuri clare, expertul
le-a spus parintilor mei ca GPS-ul nu-i mai functioneaza. Cum se poate asa ceva?
Ei vor suprafata pe care se afla-n constructie casa si incearca prin orice mijloace s-o obtina, chiar sa falsifice acte. Noi vrem doar sa ne salvam casa si pamantul, pentru ca acel pamant asa l-a mostenit si acolo a fost mereu, in gradina noastra. Parintii s-au ocupat de pamant, au platit impozit pe el...
Cineva se incumeta sa-mi raspunda?
Nu stiu daca m-am exprimat 100% corect. :sorry:
Va multumesc! :)
Cel mai recent răspuns: Ana-Irina , utilizator 11:47, 21 Noiembrie 2011
Daca aveti act autentic in cadrul unei actiuni in revendicare se merge pe comparare de titlu,daca aveti titlu de proprietate,sau in lipsa de titlu se poate invoca uzucapiunea.Oricum este un proces cu bataie lunga,dureaza minim 1-2 ani asta numai fondul,cum spune si colegul meu mai sus luati legatura cu un avocat din zona dvs.
Ultima modificare: Marți, 15 Noiembrie 2011
Diana Ben Othmane, Avocat
Va multumesc!
Vreau sa stiu cateva detalii despre comisia de expertiza. Acea comisie, asa cum am
descris-o, a respectat procedura? Se face un proces verbal, cat dureaza raspunsul in urma masuratorilor?
Trebuie sa tina cont si de alte detalii pentru a invoca uzucapiunea?
Daca se incuvinteaza proba cu expertiza se va face de experti anume desemnati de catre instanta care vor intocmi un raport.Luati legatura cu un avocat,uzucapiunea se invoca in anumite cazuri ,trebuiesc indeplinite anumite conditii:publica,neviciata si sub numele de proprietar,se face distinctie dc exista titlu sau nu exista si implinirea anumitor termene
Multumesc!
Astept si alte informatii!
Nu este clara speta. Eista o autorizatie de constructie?Daca da, inseamna ca exista si titlu de proprietate si membrii comisiei, au intrat in curtea dvs. fiind sesizati de faptul ca se construieste.Daca nu exista titlu de proprietate si se construieste ilegal, sin in acest caz probabil s-a incercat verificarea modului in care se ridica acea constructie. Care varianta e valabila?
Ultima modificare: Marți, 15 Noiembrie 2011
avvalentina, utilizator

Alte discuții în legătură

Act de mana din 1974, valabilitate dobresenciucp dobresenciucp Daca in 1974 sa incheiat un act de mana vanzare-cumparare pe baza de martori si Cod Numeric Personal ; in ziua de astazi in istantele de judecata actul ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire casa maritaroxana maritaroxana Bunicii mei au avut o casa construita inainte de revolutie, acestia au murit, iar mama este singurul copil( mostenitor). Bunicii pe cand au construit casa au ... (vezi toată discuția)
Mostenire, drept de proprietate dumitrugj dumitrugj buna ziua ! daca ma poate lamuri cineva ...va multumesc !.....situatia este in felul urmator ..primaria a actionat in judecata pe cei trei mostenitorii ai ... (vezi toată discuția)