avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire, drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire, drept de proprietate

buna ziua ! daca ma poate lamuri cineva ...va multumesc !.....situatia este in felul urmator ..primaria a actionat in judecata pe cei trei mostenitorii ai defunctei x pt constatarea nulitatii titlului de proprietate eliberat in 2003 si obligarea comisiei de fond funciar sa emita un alt titlu de proprietate in favoarea defunctei x conform schitei terenului masurat cu gps .Pe terenul in cauza este emis titlu de proprietate in anul 2003 direct pe numele unuia dinte mostenitorii dar pe suprafata de 1400mp in realitate fiind 1800mp, teren pe care acest mostenitor il detine din anul 1970 cand si a construit pe el o casa si a fost folosit numai de acest mostenitor. ... Intrebarea mea este ceilalti doi mostenitori vor deveni si ei proprietari pe acest teren? faptul ca unul dintre mostenitori l a detinut in permanenta de 46 de ani a construit o casa pe el....nu poate invoca uzucapiunea....sau....ce se poate face in acest caz? ....in momentul de fata unul dintre proprietari detine 1400mp cu titlu de proprietate emis direct pe numele lui ... sa inteleg ca la finalul procesului pe rol ar putea ramane cu 600mp?
Cel mai recent răspuns: dumitrugj , utilizator 09:11, 18 Martie 2016
Poate invoca prescriptia achizitiva,adica uzucapiunea, conform vechiului Cod Civil.
ceilalti doi mostenitori nu pot fi eliminati din proces? mostenitorii cu care nu se poate discuta amiabil....in cauza nu este vorba de casa parinteasca si doar de un teren din mostenire pe care unul dintre frati si a costruit si intemeiat o familie.....ce drept au ceilalti doi frati la acest teren si casa construita pe el?
ma poate ajuta cineva cu un raspuns?.....va multumesc
Probabil ca titlul de proprietate a fost emis doar pe numele unuia dintre mostenitori deoarece a fost singurul care a formulat cerere de retrocedare. Daca este asa, ceilalti doi, care nu au formulat aceasta cerere, nu sunt proprietari, chiar dacă au acelasi grad de rudenie cu persoana de la care s-a mostenit pamantul. Formularea cererii este, alaturi de calitatea de mostenitor, o conditie obligatorie. Aşadar, în aceşti parametri se încadreaza situaţia pe care o semnalati? (pentru ca nu ati spus de ce doar un mostenitor este trecut pe titlul de proprietate)
va multumesc! A fost emis tittlul de proprietate doar pe numele unui singur mostenitor ,,prin constituire pe 1400mp", desi in realitate erau 1870mp in registru parcelar scos din arviva primariei, pentru ca pe acest teren a primit lot in folosinta pt asi construi o casa in 1971 direct pe numele lui, acest teren fiind din partea mamei lui ...i a fost emisa autorizatie de costructie ....la acea vreme se dadeau cei 250mp ca lot pt casa dar fiind pamant mostenesc si a construit casa si gradina pe tot acel teren de 1870mp......suprafata care se regaseste in registru parcelar facut in anii "80 si scoasa din arhiva primariei.....de ce titlul de proprietate a fost emis de 1400mp nu stie nimeni??? Mentionez ca ceilalti doi mostenitori sunt trecuti pe titlu de proprietate al bunicii (deci sunt trecuti toti cei trei mostenitori ca proprietari ai defunctei x pe terenul inscris in acel titlu.......Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate dumitrugj dumitrugj buna ziua! pe titlu de proprietate scrie \"declara cetateanul Xdin orosul A judetul B primeste in proprietate o suprafata totala de 1400mp prin constituirea ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate dumitrugj dumitrugj Salut! Am următoarea speță. Am acționat în instanta primăria și comisia locala pt anularea titlu de proprietate și procesul verbal ce a stat la baza ... (vezi toată discuția)
Mostenire ,drept de proprietate dumitrugj dumitrugj Buna ziua...am si eu o problema daca ma poate lamuri cineva...va multumesc anticipat...parintii mei au construit o casa in anul 1970 pe un teren de al bunicii ... (vezi toată discuția)