avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Daca o ureche iti este 90% nefunctionala poti fi ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Daca o ureche iti este 90% nefunctionala poti fi incadrat in grad de handicap si poti beneficia de pensie pentru limita de varsta mai devreme?

Am o intrebare ptr.sotul meu.Dupa o raceala netratata in copilarie, operat la ureche,fara rezultat,auzul a scazut pana la 90%, poarta aparat auditiv,are 54 ani,ar avea sanse sa beneficieze de certificat de handicapat? In momentul de fata lucreaza,avand 32 de ani de vechime in campul muncii.Acest lucru l-ar ajuta, pe viitor la o pensionare, mai devreme de limita de varsta?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 05:42, 16 Noiembrie 2011
cititi subiectul dechis de @cristiciobanu: daca am un singur rinichi pot lua indemnizatie de handicapat

in ceea ce priveste pensionarea, este important debutul bolii (in cazul in care se incadreaza in grad de handicap). asta presupune sa aibe actele medicale de cand a debutat boala (de cand a fost operat, de cand i s-a pus proteza...).
1. Va rog sa nu mai adresati aceeasi intrebare pe mai multe sectiuni ale forumului, contravine pct. 3.3 din regulamentul de postare.

2. Puteti citi discutia la care face referire dianami accesand linkul de mai jos:
www.avocatnet.ro/content/for... >

3. Daca va fi incadrat in grad de handicap, sotul nu va beneficia de pensie inainte de a implini varsta standard de pensionare sau varsta standard redusa, dupa caz. Beneficiaza de pensie pentru limita de varsta mai devreme persoanele care au realizat un stagiu de cotizare in conditii de handicap preexistent calitatii de asigurat. Handicapul preexistent calitatii de asigurat este, de regula, handicapul ivit inainte de data primei angajari.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Noiembrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot iesi la pensie? DanOltean DanOltean Sunt nascut la 16.12.1964 si am din nastere coxartroza congenitala la piciorul stang. Ma intereseaza cand pot iesi la pensie mentionez faptul ca am lucrat 27 ... (vezi toată discuția)
Pensie pentru limita de varsta (handicap accentuat) manuela taposu manuela taposu Buna ziua, ma numesc Manuela, sunt nascuta in 21.04.1965, sunt salariata din 04.09.1984 si detin un certificat de handicap accentuat din anul 2000 ( dar ... (vezi toată discuția)
Pensie pentru limita de varsta, persoana cu handicap preexistent calitatii de asigurat escuco escuco sunt nascut pe 26.12.56,am o vechime de 16ani,7luni si 13 zile in conditii de handicap preexistent(gradul II de handicap) si din data de 21.11.2011 beneficiez ... (vezi toată discuția)