avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... anunturi ilegale...???
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

anunturi ilegale...???

Buna ziua,
As avea nevoie urgenta de un sfat... O persoana rau voitoare posteaza tot felul de mesaje obscene la adresa unei cunostinte, pe diferite site-uri de anunturi gratuite, cu numerele de telefon pe care le detine, numele companiei unde este anjajata in functia de administrator, etc... Cunostinta mea este deranjata de faptul ca numele sau este asociat cu numele companiei, asfel facandu-i-se o reclama proasta firmei pe care o administreaza. Din pacate administratorii site-urilor respective nu vor sa dea detalii despre contul celui care le posteaza.
Din punct de vedere legal, se poate face ceva pentru a opri aceste actiuni? Nu exista nici o solutie prin care sa aflam cine face aste lucruri?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: alexandrugroza , utilizator 20:29, 15 Noiembrie 2011
Ceea ce face acea persoana prin postari de mesaje injurioase, calomniose la adresa altei persoane nu este infractiune.
Ceea ce puteti face este sa rugati administratorii site-urilor respective sa stearga aceste mesaje si viitoarele. Dansii procedeaza corect din punct de vedere legal, chiar daca au calitatea de administratori ale site-urilor nu au voie sa va dea dvs. datele personale ale oricarui utilizator. Aceste date se dau doar organelor de cercetare penala atunci cand faptele userilor constituie infractiuni.
Pentru injurii si calomnii puteti actiona in judecata civila acea persoana, insa trebuie sa cunoasteti datele personale ale acestuia si se pare ca nu prea aveti cum sa faceti rost de ele...legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals/furt de identitate-deschidere adresa email dciurba dciurba Care ar fi baza legala in cazul in care cineva mi-a creat un profil pe internet, o adresa de email si in aceasta perioada a corespondat in numele meu pentru ... (vezi toată discuția)
Se poate numi calomnie pe internet? violeta_dc violeta_dc Buna ziua, Sper sa ma puteti ajuta intr-un fel sau altul sa inteleg si eu de ce nu se poate face nimic in cazul in care esti pus intr-o lumina proasta cu ... (vezi toată discuția)
Injurii pe un site, actionare in judecata admin Marianaroiu Marianaroiu Mai stie cineva sa imi spuna ce sa fac in legatura cu injuriile pe care le-am primit pe un forum al unui site? Ce as putea sa fac? Il voi da in judecata pe ... (vezi toată discuția)