avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Injurii pe un site, actionare in judecata admin
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Injurii pe un site, actionare in judecata admin

Mai stie cineva sa imi spuna ce sa fac in legatura cu injuriile pe care le-am primit pe un forum al unui site? Ce as putea sa fac? Il voi da in judecata pe administratorul siteului si el va fi nevoit sa dea ip-urile celor care m-au denigrat pe mine. Ce credeti, am sanse? Sau ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 01:07, 1 Septembrie 2014
De obicei astfel de cercetari le face Politia iar lor s-ar putea sa li se para o bagatela si sa nu se bage.
Cred ca il voi da in judecata si voi face si o plangere penala. Ma gandesc ca cineva trebuie sa raspunda
Cui faceti plangere penala? Administratorului? El nu a comis nicio infractiune sau contraventie, deci nu puteti face plangere contra lui, pe urma mai intrati si la denunt calomnios sau pur si simplu nu va lasa politistul sa faceti plangere, ca nu administratorul a incalcat Codul Penal. Iar daca faceti plangere contra unui necunoscut, formal se poate, dar practic s-ar putea sa nu aiba urmari. Nu puteti da A.N.-ul in judecata, trebuie sa stiti cum il cheama si unde locuieste. Iar ca sa incepeti un proces contra administratorului ca sa va dezvaluie identitatea cui v-a calomniat, poate dura si cinci ani, iar pana aflati numele faptuitorului fapta penala s-a prescris.
Sa inteleg ca nu exista nici o cale de a trage pe cineva la raspundere. Este vorba despre un site privat, care mai mult are si un regulament prin care site-ul isi rezerva dreptul de a nu posta sau a sterge acele comentarii care aduc injurii, cuvinte obscene sau denigreaza. Cu totate astea, nu sterge nimeni comentariile, ci chiar posteaza in continuare. Sa inteleg ca..... Eu ma gandesc ca trebuie cineva sa raspunda, fie administratorul care este obligat sa dezvaluie identitatile celor care scriu, sau nu stiu... atat timp cat este site propriu si dai liber la toti sa scrie, nu este normal sa raspunzi? Sau sa ajuti la identificarea celor vinovati. Voi vedea, oricum nu voi lasa asa problema
Iti pot da eu o metoda prin care sa le aflii IP-urile dar nu cred ca te-ar ajuta prea mult pe instanta ma refer.
Adica nu este o fapta foarte grava si probabil ti-ai pierde timpul si banii prin tribunale.

Alte discuții în legătură

Cosecinte juridice ale identificarii ip iora1529 iora1529 Am o cunostinta care ma acuza ca am trimis on line pe site ul unui ziar un anunt ofensator la persoana acesteia si ca mi- a identificat ip. I-am spus sa mi ... (vezi toată discuția)
Internet dcozmaaa dcozmaaa daca sunt insultat de o persoana pe facebook, dar contul persoanei este fals, anonim, fara date personale, apoi acel cont este sters, cum pot actiona pt a il ... (vezi toată discuția)
Aflare adresă ip Adi1999 Adi1999 Cum pot afla adresa IP a unui utilizator ce a postat sub un cont fals un videoclip care aduce atingerea demnității si onoarei, în asa maniera incat sa intru ... (vezi toată discuția)