avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Injurii pe un site, actionare in judecata admin
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Injurii pe un site, actionare in judecata admin

Mai stie cineva sa imi spuna ce sa fac in legatura cu injuriile pe care le-am primit pe un forum al unui site? Ce as putea sa fac? Il voi da in judecata pe administratorul siteului si el va fi nevoit sa dea ip-urile celor care m-au denigrat pe mine. Ce credeti, am sanse? Sau ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 01:07, 1 Septembrie 2014
Art. 205 din Noul Cod Penal este pentru lipsirea de libertate, vezi [ link extern ]
Cel care trebuie sa se informeze sunteti dvs, @ Andrei !
Domnilor , in vara asta am fost chemat la Parchet pe motiv ca sunt suspect intr-un dosar pentru calomnie si jignire ! Si se specifica clar ca sunt suspect ca am comis infractiunea prevazuta in art. 205 Cod penal.

[Editat - atentie la exprimare!]
Ultima modificare: Luni, 1 Septembrie 2014
Admin, administrator
Nu stiu daca v-a scapat detaliul ca de la 1 februarie a.c. se aplica alt cod penal, in care art. 205 spune cu totul altceva decat art. 205 din vechiul cod penal. Si mai e un articol, ca se aplica legea mai favorabila inculpatului. In noul cod penal nu scrie ca ar fi contraventie sau infractiune a calomnia pe cineva. Exista o decizie mai veche a Curtii Constitutionale ca este neconstitutional sa nu fie urmarita penal calomnia, atat ca nicio lege in vigoare nu prevede urmarirea penala a calomniei. Vinovat pentru situatia de fapt este Parlamentul Romaniei, care nu a mai incriminat calomnia. Si Curtea Constitutionala nefiind legiuitor nu poate stabili pedeapsa pentru calomnie, amenda de 1 leu, 2 lei, 10 lei, o zi de puscarie sau doar mustrare. Nefiind stabilita nicio pedeapsa pentru calomnie, procuratura nu va poate aplica niciun fel de pedeapsa. Faceti plangere pentru abuz in serviciu la primul procuror al parchetului de care tine procurorul care v-a anchetat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cosecinte juridice ale identificarii ip iora1529 iora1529 Am o cunostinta care ma acuza ca am trimis on line pe site ul unui ziar un anunt ofensator la persoana acesteia si ca mi- a identificat ip. I-am spus sa mi ... (vezi toată discuția)
Internet dcozmaaa dcozmaaa daca sunt insultat de o persoana pe facebook, dar contul persoanei este fals, anonim, fara date personale, apoi acel cont este sters, cum pot actiona pt a il ... (vezi toată discuția)
Aflare adresă ip Adi1999 Adi1999 Cum pot afla adresa IP a unui utilizator ce a postat sub un cont fals un videoclip care aduce atingerea demnității si onoarei, în asa maniera incat sa intru ... (vezi toată discuția)