avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Injurii pe un site, actionare in judecata admin
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Injurii pe un site, actionare in judecata admin

Mai stie cineva sa imi spuna ce sa fac in legatura cu injuriile pe care le-am primit pe un forum al unui site? Ce as putea sa fac? Il voi da in judecata pe administratorul siteului si el va fi nevoit sa dea ip-urile celor care m-au denigrat pe mine. Ce credeti, am sanse? Sau ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 01:07, 1 Septembrie 2014
Bun, dupa ce aflati IP-urile, se pune intrebarea: ce faceti cu ele? In lipsa unui log istoric obtinut de la provider cu cine s-a conectat de la IP-ul respectiv la ora cutare in ziua cutare, un IP nu inseamna mare lucru. Sa nu-mi spuneti ca dupa ce castigati procesul cu administratorul faceti proces impotriva providerului care detine IP-ul. Sa zicem ca providerul e in Australia, platiti un avocat australian sa faca proces acolo?
Ultima modificare: Vineri, 29 Noiembrie 2013
tgeorgescu, utilizator
Ca sa fiu mai clara, nu va ajunge procesul in Australia sau mai stiu eu unde.... Problema este ca stiu clar cine scrie si administratorul si altii putini care sunt mereu pe acest site. Nu trebuie sa ajung nu stiu pe ce taramuri ca sa demonstrez cine a scris si scrie in continuare. Cei cativa care scriu vor plati cumva, eu asa cred, chiar daca pare asa complicat
Pai daca stiti cine a scris il puteti da in judecata. Atat ca nu aveti cum face dovada ca a fost chiar el si s-ar putea sa pierdeti procesul si sa-i platiti cheltuieli de judecata. Dovezile astea le obtine de obicei Politia iar ei s-ar putea sa nu se ocupe de chestiune.
In concluzie, domnul respectiv poate scrie in continuare, poate sa imi aduca injurii, dar nimeni nu poate face nimic. Halal legislatie in Romania!!!
Poate cineva sa imi spuna cum pot afla IP-urile? Asa pentru mine, as dori sa stiu care sunt cei care mi-au purtat sambelete atat!! Oricum, procesul cu administratirul site-ului l-am castigat, chiar daca a fost foarte greu si parea imposibil.

Alte discuții în legătură

Cosecinte juridice ale identificarii ip iora1529 iora1529 Am o cunostinta care ma acuza ca am trimis on line pe site ul unui ziar un anunt ofensator la persoana acesteia si ca mi- a identificat ip. I-am spus sa mi ... (vezi toată discuția)
Internet dcozmaaa dcozmaaa daca sunt insultat de o persoana pe facebook, dar contul persoanei este fals, anonim, fara date personale, apoi acel cont este sters, cum pot actiona pt a il ... (vezi toată discuția)
Aflare adresă ip Adi1999 Adi1999 Cum pot afla adresa IP a unui utilizator ce a postat sub un cont fals un videoclip care aduce atingerea demnității si onoarei, în asa maniera incat sa intru ... (vezi toată discuția)