avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Injurii pe un site, actionare in judecata admin
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Injurii pe un site, actionare in judecata admin

Mai stie cineva sa imi spuna ce sa fac in legatura cu injuriile pe care le-am primit pe un forum al unui site? Ce as putea sa fac? Il voi da in judecata pe administratorul siteului si el va fi nevoit sa dea ip-urile celor care m-au denigrat pe mine. Ce credeti, am sanse? Sau ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 01:07, 1 Septembrie 2014
IP-urile vi le va dezvalui administratorul forumului daca ati obtinut mandat judecatoresc care-l sileste sa faca asta. Daca nu, nu. Ce faceti mai departe cu ele: porniti proces impotriva furnizorului de acces care detine aceste IP-uri pentru a afla cine se ascunde in spatele lor. Daca obtineti mandat judecatoresc, furnizorul va fi silit sa dezvaluie identitatea celui care a trimis mesajele. Daca e o adresa de internet cafe sau de proxy de anonimizare, asta e, i s-a pierdut urma.
Buna ziua ! am si eu o problema ceva de genu ! Multi dintre cei care au comentat nu au habar sa porneasca un calculator ! Asa ca , daca dumneavoastra suspectai pe cineva , depuneti plangere ca fiind acea persoana suspecta si cererti ca seful de post de politie sa scoata mandat de verificare a Ip-ului ! Daca aveti Ip-ul celui care va adresat cuvinte jignitoare , si se potriveste cu a suspectului , cazul merge in instanta , unde puteti cere daune morale in valoare de 50000 lei si indivivul va lua o amenda penala + va fi obligat sa plateasca costurie judecatii + daune morale , cat zice instanta ! Oricum, dumneavoasta sa pastrati convorbirile unde va jigneste !
Calomnia si jignirea nu mai sunt infractiuni sau contraventii, asa ca nu vad ce baza legala ar exista ca Politia sa ceara mandat si ca faptasul sa fie condamnat la amenda penala. Este un diferend in drept civil, nu are de a face cu Codul Penal.
Stimate DPMN , calomnia si jignirea sunt din nou in Codul Penal ! Informati-va inainte sa raspundeti la intrebari !
Ultima modificare: Joi, 28 August 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
La sfarsitul lui martie a.c. ramasesera dezincriminate, vezi [ link extern ]

La mijlocul lui aprilie, la fel, vezi [ link extern ]

S-a schimbat iar legea? Unde scrie asta? Ca pe Google n-am gasit nimic despre asta.
Ultima modificare: Joi, 28 August 2014
tgeorgescu, utilizator

Alte discuții în legătură

Cosecinte juridice ale identificarii ip iora1529 iora1529 Am o cunostinta care ma acuza ca am trimis on line pe site ul unui ziar un anunt ofensator la persoana acesteia si ca mi- a identificat ip. I-am spus sa mi ... (vezi toată discuția)
Internet dcozmaaa dcozmaaa daca sunt insultat de o persoana pe facebook, dar contul persoanei este fals, anonim, fara date personale, apoi acel cont este sters, cum pot actiona pt a il ... (vezi toată discuția)
Aflare adresă ip Adi1999 Adi1999 Cum pot afla adresa IP a unui utilizator ce a postat sub un cont fals un videoclip care aduce atingerea demnității si onoarei, în asa maniera incat sa intru ... (vezi toată discuția)