Buna ziua ma confrunt cu o problema grava zic eu va rog sa ma ajutati.De aproape 3 ani lucrez la o firma si acum 2 zile am avut nevoie de o adeverinta .Atunci am abservat ca am alt CNP ce se poate face i acest caz ?mai ales ca sotia trebuie sa nasca si eu sunt singurul angajat din casa? Va multumesc anticipat
De trei ani nu ati luat nici o adeverinta pentru medic?
Poate greseala nu este asa veche sau este o gresela doar in adeverinta pe care ati primit-o acum 2 zile.
Programele prin care se depuneau declaratii la casa de pensii de exemplu atentiona pe cel care completa ca un CNP introdus este gresit.
Inainte de a va agita vedeti daca este intradevar gresit CNP - ul raportat de la angajare si pana in prezent.
Daca este gresit solicitati societatii sa remedieze problema.
Ba da am luat dar si acela era gresit insa nu s-a uitat nimeni acum nu stiu ce -mi venii si m-am uitat mai atent pe contractul de munca e acelasi CNp iar in urma cu o luna m-am dus la casa de pensii deoarece nu imi aparea contributia la pensia obligatorie,mi-au cerut Cnp si mi-au zis ca nu figurez nicaieri dar nu stiu din ce cauza. Acum am aflat dar nu stiu ce se va intampla cu acesti ani?se vor pierde?
Nu este normal ca sa observati o greseala de acest gen si sa neglijati problema. Mergeti la angajator si solicitati sa remedieze problema.
Contractul de munca este un act important si nu trebuie semnat fara sa fie citit. Mai multa responsabilitate si din partea salariatilor le-ar face viata mai usoara.
Nu mai neglijati si discutati cu persoana care se ocupa de incheierea contractelor de munca. Nu este o situatie usoara vor trebui sa faca rectificative ale declaratiilor pentru 3 ani astfel ca veti avea de dus munca de lamurire.