avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Sistare pensie de boala fost angajat
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Sistare pensie de boala fost angajat

Am avut un angajat care era pensiont pe caz de boala cu drept de munca 4 ore.Contractul a fost facut din greseala pe 8 ore , declaratiile la cas la fel. A lucrat la noi in perioada 01.11.2008-30.06.2009. Acum a venit la firma pt ca i s-a sistat pensia pe motiv ca in aceasta perioada a lucrat cu norma intreaga. Ce se poate face pt a indrepta situatia. Sa ii dau fostului angajat sa duca la cas o adeverinta ca a lucrat doar 4 ore pe zi si sa fac rectificative la toate declaratiile la cas ? Va rog sa ma ajutati. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 21:52, 19 Noiembrie 2009
Daca angajatul a lucrat si a fost platit pentru 4 ore/zi este obligatoriu sa ii rectificati documentele de CAS. De ce nu luati legatura cu Casa de pensii? Ei sunt cei mai in masura sa va lamureasca cum sa corectati situatia! Cat despre greseli...Numai cine nu munceste nu greseste...:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legal sa se schimbe o pensie pe caz de boala cu o pensie sociala? lumis77 lumis77 Am fost pensionata pe caz de boala in 2007 , avand gr.3 de invaliditate cu drept de munca 4 ore .In 2009 am incheiat un Contract civil cu un domn deputat ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca ion emil ion emil Doresc sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari: 1.am lucrat timp de sase luni in 2005 cu contract de munca de 4 ore zilnic, doresc sa stiu cum se calculeaza ... (vezi toată discuția)
Pensionar pe caz de boala nicomari nicomari Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea problema avem un salariat pe caz de boala care a fost declarat gresit in D 112, in loc de 4 ore a fost declarat cu norma ... (vezi toată discuția)