avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pret grila notariala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pret grila notariala

Am vandut un apartament, iar in contractul de vanzare s-a trecut pretul grila, mult mai mic decat cel real. A fost citat ca martor cumparatorul acelui apartament, deoarece banii pe care i-am obtinut i-am investit int-un alt imobil pentru care ma judec acum la partaj, pentru a recunoaste pretul real pe care l-a platit.
Am anuntul din ziar, ca dovada a pretului real cerut pe apartament.
Se ia in considerare in instanta care era valoarea reala de circulatie a imobilelor la data la care s-a incheiat actul de vanzare?
In cazul in care martorul nu se prezinta, se ia in considerare in instanta ca proba acel anunt si declaratia unui alt martor care stie cati bani am primit in realitate?
Cel mai recent răspuns: ContSters118550 , utilizator 10:13, 21 Noiembrie 2011
pretul prevazut in c.v.c. la notariat este trcut si cu acordul dtr ,asa ca G A T A cu procesele.
nu aveti castig de cauza.
cum s-a trecut? s-a intrebat care e pretul si s-a raspuns, apoi s-a trecut, s-a citit, s-a confirmat si s-a semnat?
Speta dumneavoastra este foarte interesanta si sunt foarte curios ce se va intampla in continuare.
In principiu spuneti ca va chinuiti sa demonstrati ca ati declarat in fals pretul si ati fraudat statul prin plata unui impozit mai mic, am inteles corect?
da, asa este. pentru a plati un impozit mai mic, cumparatorul ne-a rugat sa trecem un pret mai mic, iar acum eu trebuie sa dovedesc faptul ca nu acela pret trecut in contract era cel real, ci unul mult mai mare.
:hammer: pregatitiva si ptr un proces penal ptr fals si infractiune fiscala :P

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie imobil cu contract de vanzare-cumparare cu valoare mai mica decat valoare de grila rockahoolik rockahoolik Buna ziua, As dori sa achizitionez un imobil in otopeni cu suma de 70000 euro, insa am observat o problema cu actele. Imobilul a fost vandut in urma cu ... (vezi toată discuția)
Pret contract vanzare - cumparare apartament AdelinaH AdelinaH Buna ziua. Este mai sigur sa se declare pretul real, final de actizitie al unui apartament, mai ales ca se face si un credit pe jumatate din suma prin Prima ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare cuziamusia cuziamusia 1. daca la incheierea unui contract de vanzare-cumparare a unei locuinte, se declara un pret mai mic decat cel real, se comit delictele de fals in declaratii ... (vezi toată discuția)