Am vandut un apartament, iar in contractul de vanzare s-a trecut pretul grila, mult mai mic decat cel real. A fost citat ca martor cumparatorul acelui apartament, deoarece banii pe care i-am obtinut i-am investit int-un alt imobil pentru care ma judec acum la partaj, pentru a recunoaste pretul real pe care l-a platit.
Am anuntul din ziar, ca dovada a pretului real cerut pe apartament.
Se ia in considerare in instanta care era valoarea reala de circulatie a imobilelor la data la care s-a incheiat actul de vanzare?
In cazul in care martorul nu se prezinta, se ia in considerare in instanta ca proba acel anunt si declaratia unui alt martor care stie cati bani am primit in realitate?
cum s-a trecut? s-a intrebat care e pretul si s-a raspuns, apoi s-a trecut, s-a citit, s-a confirmat si s-a semnat?
Speta dumneavoastra este foarte interesanta si sunt foarte curios ce se va intampla in continuare.
In principiu spuneti ca va chinuiti sa demonstrati ca ati declarat in fals pretul si ati fraudat statul prin plata unui impozit mai mic, am inteles corect?
da, asa este. pentru a plati un impozit mai mic, cumparatorul ne-a rugat sa trecem un pret mai mic, iar acum eu trebuie sa dovedesc faptul ca nu acela pret trecut in contract era cel real, ci unul mult mai mare.
Vanzare-cumparare
cuziamusia
1. daca la incheierea unui contract de vanzare-cumparare a unei locuinte, se declara un pret mai mic decat cel real, se comit delictele de fals in declaratii ... (vezi toată discuția)