avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... intrebare- mandat aducere martor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

intrebare- mandat aducere martor

cum este posibil ca avocatul sotului pirit in procesul de divort sa fie de acord cu aducerea silita cu jandarmi a unei martore a piritului cind aceasta est einsarcinata in luna a opta si este si o gravida cu risc major ?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:27, 2 Octombrie 2008
Este posibil!
Si legal!
Potrivit procedurii civile, daca martorul nu se prezinta la data la care a fost citat la instanta, se poate dispune aducerea acestuia cu mandat. Asta inseamna ca, politistul este dator sa asigure prezenta martorului la termenul stabilit.
Daca martorul este in imposibilitate de a se prezenta, instanta poate incuviinta si audierea la domiciliu.(nu stiu insa daca intr-un proces de divort se va face).
Faptul ca martora este insarcinata in luna a 8 a si nu se poate deplasa la proces din motive medicale, poate depune la dosar o cerere, la care sa ataseze acte medicale, prin care sa solicite sa fie inlocuita.(asta ca sa evite amendarea).
NU am priceput ce intelegeti dv. prin gravida cu risc major, riscurile in sarcini sunt de diverse tipuri si nu presupun neaparat interzicerea deplasarii...
Sa inteleg ca martora nu se putea deplasa din motive medicale?
Sa inteleg ca ea a facut demersuri pentru a explica instantei acest lucru, dar nu a fost luata in seama? A facut cerere de inlocuire a sa? Sau a precizat ca, oricum, nu se poate deplasa?

Adica, nu vorbim de un martor care a ignorat complet citatia, ca si cum instanta poate sa-si bata gura degeaba, nu?

Explicati mai pe larg situatia.
mather, sa stii ca in rom. totul este posibil...
martora a refuzat initial piritului in discutiile asa zise dinainte de a fi propusa de acesta de martora,dar el totusi a abizat si a cerut-o la termenele anterioare, neprezentindu-se la primul termen martora a avut cu o seara inaintea celui de al doilea vizita piritului si a familiei acestuia.....care au santajat-o....si au amenintat-o cu repercusiuni si sicane prin blesteme:stunned: atit pentru ea ceilalti doi baieti care ii avea cit si pentru fetita cu care era insarcinata:sorry:....fiind o fire mai :O a fos adusa dimineata la proces cu duba cu jandarmii....pricina pentru care ea a si declarat ca a fost obligata la asa ceva in discutia ce a avut-o pe coridorul judecatoriei ce reclamanta vezi Doamne sa- si ceara scuze ca nu a avut ce sa FACA!!!!!! SI PINA IN PREZENT DUPA PROCESELE CARE LE ARE PE ROL FICA MEA .....M-AM LAMURIT CA IN TARA ACEASTA TOTUL ESTE POSIBIL SI MA TOT INTREB PINA CIND SE POATE ASA CEVA scuze am uitat caps locul apasat.....#-o multumesc pentru intelegere este chiar de asteptat la nesfirsit acea sublima judecata de apoi? X-(cite reclamatii poate depunee la instanta un sot care are o viata de asa zisa de familie doar pina isi atinge scopul material si calca peste toate sentimentele atit ale sotiei.....cit si ale celor doi copii care au venit pe lume nu ca s-au cerut ei ci ......
#-o#-oTraim in Romania!

Alte discuții în legătură

Recurs reincredintare minor EmiliaPopa EmiliaPopa Buna seara.Ma confrunt cu o situatie si v-as ruga,daca se poate, sa ma lamuriti: -tatal minorului a deschis actiune de judecata pt reincredintarea minorului ... (vezi toată discuția)
Intelegere intre parti semnata in prezenta a doi martori prietenulomului prietenulomului Am incheiat o intelegere cu piritii sub forma unui proces verbal scris , semnat de noi in prezenta a doi martori care au semnat si acestia , cnp etc . Aceasta ... (vezi toată discuția)
Citat ca martor cu catuse un om simplu un om simplu Buna, Ieri seara am fost vizitat acsa de un jandarm care a spus ca are un mandat de aducere pe numele meu la tribunal pentru data de maine dimineata in ... (vezi toată discuția)