Va concentrati inutil asupra unor aspecte care nu au nici o importanta pentru succesul unui proces. (si nici nu e de mirare ca mai tarziu veti da vina pe justitie ca e asa si pe dincolo).
Pe reclamant nu trebuie sa-l interezeze CUM au venit martorii paratului (zburdalnici sau tarati de guler) ci CARE sunt cele mai bune intrebari de pus acestui gen de martori.
Daca intradevar pozitia martorului nu e circ ieftin (eu n-am vrut sa vin dar vezi Doamne ca n-am avut incotro) atunci eu as zice bogdaproste si, prin intrebari mestesugite, as exploata in favoarea mea acesta situatie.
Mai mult decat atat, cu parere de rau va spun si eu ca in Romania se poate orice! :D Inclusiv ca lucratori in domeniul juridic sa se mire ca la noi in tara a fi martor e o obligatie... :stunned: exact la fel ca in America, Franta si toate tarile civilizate.
Adica, nu inteleg, daca aveati dreptatea in mana, dar nimeni nu vrea sa vina sa v-o sustina, spuneati ca ce tampenie e justitia din tara asta ca nu puteti aduce martori la proces, ei existand, dar fiind mai apropiati de partea adversa nu vor sa va ajute... Sau fiind motivati in vreun fel sa nu vina...
Si v-ati tavali de durere ca in tara asta totul e posibil... :))
In toate tarile democratice (si nu numai, dar ne referim la ele) martorii pot fi adusi la instanta in caz ca nu se prezinta benevol... In America aia minunata de care spune toata lumea ce mirifica e, esti obligat sa fii jurat in caz ca esti ales, nu te intreaba nimeni daca vrei sa pierzi 2, 9 sau 40 de zile in tribunal, de dimineata pana seara...
Nu 3-4 ore, cu zile, fara numar-fara numar...
Nu conteaza daca vrei sau nu sa participi la procesul de justitie, conteaza ca trebuie aflat adevarul indiferent cati martori n-au chef in ziua aia sa se ridice din pat... :(
Nu-mi vine sa cred ca este asa o mare mirare ca, daca stii ceva cu privire la un dosar, esti obligat sa vii sa spui. Mirare mai ales in randurile colegilor... :((