avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... comportament inadecvat intre sef si subordonat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

comportament inadecvat intre sef si subordonat

intr-o discutie pe teme de servici un(o) coleg(o) m-a jignit de fata cu toti colegii din birou. i-am spus ca are dreptate in problema respectiva dar nu e corect sa ma jigneasca pentru ca eu i-am vorbit respectuos. ce sa fac? colegul(a) respectiv este in subordinea mea, eu fiind sef de compartiment. multumesc pentru un eventual raspuns.
Cel mai recent răspuns: popc , utilizator 11:35, 5 Octombrie 2008
Puteti face un referat sefului ierarhic superior, cu explicatiile de rigoare, in care solicitati sa se ia masuri pentru declansarea unei anchete disciplinare.
Sanctiunile disciplinare pe care le poate aplica angajatorul in cazul in care salariatul savarseste o abatere disciplinara sunt:
a) avertismentul scris;
b) suspendarea contractului individual de munca pentru o perioada ce nu poate depasi 10 zile lucratoare;
c) retrogradarea din functie, cu acordarea salariului corespunzator functiei in care s-a dispus retrogradarea, pentru o durata ce nu poate depasi 60 de zile;
d) reducerea salariului de baza pe o durata de 1-3 luni cu 5-10%;
e) reducerea salariului de baza si/sau, dupa caz, si a indemnizatiei de conducere pe o perioada de 1-3 luni cu 5-10%;
f) desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.
Angajatorul stabileste sanctiunea disciplinara aplicabila in raport cu gravitatea abaterii disciplinare savarsite de salariat, avandu-se in vedere urmatoarele:
a) imprejurarile in care fapta a fost savarsita;
b) gradul de vinovatie a salariatului;
c) consecintele abaterii disciplinare;
d) comportarea generala in serviciu a salariatului;
e) eventualele sanctiuni disciplinare suferite anterior de catre acesta
multumsc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire sanctiune disciplinara carasclaudiu carasclaudiu Buna ziua. Conform Codului Muncii, sanctiunile disciplinare sunt o simplaenumerare sau este ordinea crescatoare a lor, in functie de gradul de vinovatie? Pt. ... (vezi toată discuția)
Important !!! buna ziua. vin si eu cu o intrebare la dumneavoastra. lucrez ... Adruan1985 Adruan1985 Buna ziua. Vin si eu cu o intrebare la dumneavoastra. Lucrez intr-un depozit de 2 ani, si in ultima perioada.. pentru a imi justifica salarul pentru munca in ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca format electronic Jojolino Jojolino Doresc sa stiu daca sactiunile primite se trec in cartea de munca... Multumesc (vezi toată discuția)