avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Recuperare taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Recuperare taxa auto

Buna seara!
Ma aflu si eu intr-o situatie mai delicata si va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi/raspunsuri. Am adus in Romania in 2008 un VW Passat (an fabr. 1998) din Spania. In Spania era pe numele meu (eu avand si cetatenie spaniola). Pe 5 decembrie 2008 l-am inscris in Romania (tot pe numele meu) si automat am platit si o taxa foarte mare de inmatriculare.
Credeti ca este prea tarziu pentru mine, tinand cont de faptul ca au trecut aproape 3 ani, sa imi mai recuperez suma de bani pe care am fost nevoit sa o achit atunci?
Cunoasteti cazuri cu rezultat favorabil la Tribunalul din Dambovita si un avocat care m-ar putea ajuta aici?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Marian Senchiu , Avocat 14:08, 21 Noiembrie 2011
Puteti solicita taxa de poluare in instanta.
Avocati puteti gasi si mai mult ca sigur toti sunt competenti in aceasta privinta.
Contestati decizia de impunere la financiar ( de unde a fost emisa). Dupa primirea raspunsului, faceti plangere la tribunal in vederea restituirii taxei de poluare.
cei 3 ani se implinesc in dec 2011,asa ca....grabiti-va!
de la plata sumei puteti solicita taxa in termen de 5 ani conform codului de procedura fiscala.
Nu,aici se merge pe plata lucrului nedatorat sau imbogatire fara just temei,prescriptibil in 3 ani.termenul de 5 se aplica creantelor fiscale si creditorul este statul,respectiv anaf el are dreptul la acest termen de 5 ani sa solicite plata spre ex a impozitului,eu ca pers fizica nu as putea face o actiune in constatare ca prescrisa obligatia ci as putea doar sa o invoc pe cale de exceptie,dec jud targoviste 11452/aprilie 2011,decizie care a fost data intr-un dosar de-al meu.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Noiembrie 2011
Diana Ben Othmane, Avocat
Va multumesc!
Merg maine la Biroul de Inmatriculari Auto sa cer o copie de pe chitanta de achitare a taxei si apoi la Finante sa depun o cerere prin care solicit taxa de poluare. Sper sa reusesc sa rezolv ceva...
Numai bine!

Alte discuții în legătură

Taxa auto iulia_viorica iulia_viorica Care este termenul limita de formulare a unei actiuni pentru recuperarea taxei auto? Mai precis in cati ani de la data inmatricularii se poate formula o astfel ... (vezi toată discuția)
Taxa prima inmatriculare doru6 doru6 Mama a cumparat masina in mai 2007 si ar vrea sa dea statul in judecata pentru recuperarea taxei de prima inmatriculare. Nu stim insa cum sa procedam. Am ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa de mediu SimonaGologan SimonaGologan Buna seara Am recuperat taxa de mediu platita in noiembrie 2008, in octombrie 2013, anul trecut in februarie am data in judecata Administratia Financiara ... (vezi toată discuția)