avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vinovatie-Recuperare sume retinute ilegal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vinovatie-Recuperare sume retinute ilegal

Buna ziua,
In calitate de functionar public mi-au fost retinute din drepturile salariale anumite sume.
Avand in vedere acest aspect va rog sa ma indrumati unde si cum sa ma adresez pentru recumperarea acestor bani.
Greseala care a stat la baza acestui fapt se datoreaza contabilitati.
O a doua intrebare ar fi cine se face vinovat de aceasta situatie: contabila sef sau institutia in sine?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:31, 16 Noiembrie 2011
puteti formula actiune la Tribunalul din judetul unde aveti domiciliu pentru a obliga angajatorul sa va restituie sumele retinute.
Multumesc, dar functionarul public in speta contabila care a oprit eronat si cu buna stiinta aceste sume la peste 100 angajati pe parcursul a mai multor ani nu se face vinovata de abuz in serviciu sa poata fi actionat in judecata?
Ultima modificare: Miercuri, 16 Noiembrie 2011
s.stefan, utilizator
Asta este treaba angajatorului.
Acesta se poate indrepta apoi impotriva contabilului pentru a-si recupera prejudiciul.
In principal , vinovata este institutia si in secundar contabila unitatii ... pentru prejudiciul creat trebuie sa dati in judecata institutia la care lucrati .. pentru abuz in serviciu trebuie sa formulati o plangere penala impotriva contabilei ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale retinute ilegal s.stefan s.stefan Buna ziua, In calitate de functionar public mi-au fost retinute din drepturile salariale anumite sume. Avand in vedere acest aspect va rog sa ma indrumati ... (vezi toată discuția)
Raspundere patrimoniala eloria eloria acum 3 ani mi s-a dat un spor se 15%. Vine un control care spune ca de fapt trebuia sa mi se dea 10 %. Dar cel care a controlat, aprobase acum 3 ani acest ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu ContSters173849 ContSters173849 Buna ziua, Va cer o parere in legatura cu o posibila poprire. Un angajat a primit o suma de bani in urma unei sentinte judecatoresti dar nu se regaseste ... (vezi toată discuția)