avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire salariu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire salariu

Buna ziua,

Va cer o parere in legatura cu o posibila poprire.

Un angajat a primit o suma de bani in urma unei sentinte judecatoresti dar nu se regaseste pe lista tribunalului. Secretara care a inaintat lista contabilei cu numlele persoanelor indreptatite la sume nu mai este angajata noastra.

Acum contabila a descoperit greseala si vrea sa execute silit angajatul (sau secretara?). Acesta nu este de acord si as vrea sa stiu cum ar trebui procedat.

Dam in judecata fosta secretara? E posibil sa ne dea in judecata angajatul daca ii oprim din salariu ?

Multumesc.
Stefan
Cel mai recent răspuns: ContSters173849 , utilizator 17:20, 3 Aprilie 2015
cea care a bagat in plata este vinovata mai ales ca nu exista dosare care sa nu figureze in ecris.
ca sa recuperati banii trebuie sa promovati actiune in instanta.
Contabila nu avea voie să facă o plată fără să verifice temeiul acesteia. Împotriva contabilei ar trebui făcută o acțiune disciplinară și să se emită un titlu executoriu, asumat de către aceasta, pentru plata sumei. De asemenea, față de angajat este o plată nedatorată, acesta trebuie dat în judecată pentru a-l obliga să vă restituie suma.
Va multumesc pentru raspunsuri. Fiind vorba despre o institutie de invatamant, lucrurile sunt destul de complicate dar voi lua in considerare sfaturile dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul salariu gresit si restituirea diferentei tryme tryme Buna, Am incheiat colaborarea cu o companie pe 15noiembrie, ieri am primit ultimul salariu pe care l-am retras si cheltuit cu drag. Astazi am fost sunat de ... (vezi toată discuția)
Salariu virat din greseala vrinceanu mariana vrinceanu mariana Buna ziua. Din greseala contabila a virat o suma de bani la un angajat care nu mai lucra in societate. Cand s- a observat banii fusesera ridicati dupa card ... (vezi toată discuția)
Actiune recuperare suma de bani ContSters56278 ContSters56278 Revin cu o problema : un salariat a incasat de la casierie o suma de bani pt care nu a adus decont de cheltuieli si pe urma nu s-a mai prezentat la serviciu ... (vezi toată discuția)