avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Radar pe masina fara insemnele politiei
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Radar pe masina fara insemnele politiei

Aparatul radar este montat pe o masina fara insemnele politiei si aceasta masina ma urmareste din spate cativa km dupa care ma depaseste si ocupantul locului din dreapta imi face semn sa opresc. Se prezinta un politist si imi spune ca am avut 104 km la ora pe parcursul a 3 sate. Imi face pv cu amenda 450 lei, imi ia permisul pe 3 luni. S-a intamplat azi dimineata pe la ora 6 si jumatate. Intrebare: as putea face vreo contestatie si daca da ce as putea invoca? (ma gandesc la chestia cu masina fara insemnele politiei).
Cel mai recent răspuns: Aurelian Cîcu , Consilier juridic 22:28, 16 Octombrie 2008
ganditi-va la faptul ca aparatul era instalat pe un autoturism in miscare si e posibil sa nu fi fost omologat pentru acest gen de inregistrari. B-)
Contestati procesul verbal si solicitati sa vi se prezinte urmatoarele documente:

- ordinul de serviciu al agentilor,
- documentul de omologare al aparatului de masurare a vitezei (trebuie sa fie omologat si pentru detectarea din mers)
- certificatul de verificare metrologica, din cate stiu trebuie verificate periodic iar lipsa verificarii poate conduce la anularea constatarii. Verificati reglementarile emise de biroul de metrologie ( [ link extern ] )

Exista o sentinta a judecatoriei Urziceni de la inceputul acestui an prin care s-a admis o astfel de contestatie, constatandu-se ca aparatul radat de tip Python nu este omologat pentru masurarea vitezei in conditii de deplasare a autoturismului pe care este montat. Posibil ca intre timp sa fi remediat problema...

succes
Va multumesc mult.
Voi incerca.
Contestatia se depune la Insp. de Pol. sau la Judecatorie? Se poate trimite prin posta?
la judecatorie. De altfel, ar trebui sa fie precizat la finele procesului verbal iar lipsa acestei mentiuni atrage nulitatea actului.

O puteti trimite si cu posta insa e recomandat sa o expediati recomandat, cu confirmarea primirii.
Ieri a fost ultima zi prevazuta pe dovada de circulatie si azi dimineata am fost la politie (cu masina) si mi-am ridicat permisul.
Este de umblat dar, poate merita la final. Iata pasii parcursi:
-am depus contestatia prin posta catre judecatorie.
-peste cateva zile m-am dus la judecatorie si:
-am facut cerere pentru certificat de grefa care impreuna cu :
- chitanta de plata la trezorerie a unei taxe de 1 (unu) leu (numai drumul este de n ori mai mult)
- timbru judiciar de 0,15 lei (15 bani)
le-am depus (bineinteles dupa alt stat la coada.. .) si mi-au spus sa revin a doua zi.
- a doua zi am ridicat certificatul de grefa.
cu acest certificat, dovada si copie dupa pv am fost la politie si mi-au restituit permisul.
Acum sa vedem cand si CUM se va termina procesul.
Doamne ajuta !

Alte discuții în legătură

Retinere permis de conducere pentru viteza +51 km/h mos craciun mos craciun Buna ziua, Mi-a fost retinut permisul de conducere dupa ce am fost detectat in tr-o localittate cu 101 km/h..... Pot face contestatie? Idea este ca nu mi ... (vezi toată discuția)
Retinere permis auto loricul loricul Am fost oprit in trafic de agentul de politie care mi-a intocmit proces-verbal pentru depasirea vitezei legale in localitate. Acesta sustinea ca radarul montat ... (vezi toată discuția)
Amendat pentru depasirea vitezei legale, plangere contraventionala v1orel v1orel Buna ziua! Am fost detectat circuland in localitate cu 104km/h. Nu am semnat procesul verbal si inca nu sunt in posesia lui. Se poate contesta ... (vezi toată discuția)