avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... retinere permis de conducere pentru viteza +51 km/h
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

retinere permis de conducere pentru viteza +51 km/h

Buna ziua,
Mi-a fost retinut permisul de conducere dupa ce am fost detectat in tr-o localittate cu 101 km/h.....
Pot face contestatie?
Idea este ca nu mi s-a aratat inregistrarea video (mie in bord imi arata vreo 95 km/h) cu toate ca am cerut...in schimb am semnat PV fara obiectii :(
Se poate face contestatie invocand ce motiv? Ce eroare pot avea aceste radare? pentru ca la 99 km/h as scapa de retinerea permisului....

o zi buna si astept un raspuns urgent...
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 10:58, 7 Decembrie 2009
Buna ziua !
Puteti contesta procesul verbal de contraventie chiar daca ati semnat ca aveti obiectii( desi nu trebuia semnat). Invocati erorile de stabilire a vitezei de catre aceste aparate, erori date in cartea tehnica a lor si solicitati certificatul de verificare metrologica a respectivului aparat si in cererea de anulare a PV.
Nu in ultimul rand, in aceste situatii, este bine de stiut ca POLITIA RUTIERA nu are in dotare radare python 2 cu instant on omologat , ELE FIIND OMOLOGATE DOAR PT FUNCTIONAREA IN MOD CONTINUU.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amendat pentru depasirea vitezei legale, plangere contraventionala v1orel v1orel Buna ziua! Am fost detectat circuland in localitate cu 104km/h. Nu am semnat procesul verbal si inca nu sunt in posesia lui. Se poate contesta ... (vezi toată discuția)
Radar pe masina fara insemnele politiei mtur mtur Aparatul radar este montat pe o masina fara insemnele politiei si aceasta masina ma urmareste din spate cativa km dupa care ma depaseste si ocupantul locului ... (vezi toată discuția)
Intr-un proces aflat in faza de apel in care intimat este brigada ... cyan cyan Intr-un proces aflat in faza de apel in care intimat este Brigada rutiera, speta fiind viteza de 81 km/h, respectiv, depasirea cu 31-40 km/h a vitezei admise ... (vezi toată discuția)