avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale retragere asociat S.A.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

retragere asociat S.A.

Spuneti-mi, va rog, cum se poate retrage un asociat dintr-o societate pe actiuni..?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Lipi , utilizator 13:45, 1 Octombrie 2008
Vînzîndu-şi acţiunile. Cu respectarea prevederilor statutare privind dreptul de preferinţă al celorlalţi acţionari, dacă aceste prevederi există.

Liviu S.Bordaş
Actiunile aferente respectivului actionar, pot fi vandute celorlalti actionari, sau unor terte persoane.=D>
Daca societatea nu este listata parca se practica cesiunea...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model pact de preferinta catalina_rusca catalina_rusca sunt studenta in anul 3 la drept sdi am nevoie UN MODEL DE PACT DE PREFERINTA.ASTA E MAILUL MEU:catalina_rusca@yahoo.com. va multumesc anticipat.am mai cautata ... (vezi toată discuția)
Scoaterea unui teren de la aport cata81 cata81 Am trecut un teren ca aport intr-o SA. Acum vreau sa scot terenul din aport , si sa redobandesc proprietatea lui. Daca stie cineva cum sa fac va rog sa-mi ... (vezi toată discuția)
Cesiune actiuni intr-o sa de tip inchis. alexandra_manolache alexandra_manolache X cumpara de la Y printr-un contract incheiat in forma autentica un stoc de sa zicem 5% actiuni dintr-o SA de tip inchis. In statul si in contractul de ... (vezi toată discuția)