avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... art 180 Cp
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

art 180 Cp

buna ziua.am fost lovita,am scos certificat medico-legal care atesta ca am nevoie de ingrijiri medicale de 2-3 zile,specific ca nu am martori ca agresorul este cel care m-a lovit,fiind cuvantul meu impotriva mea.poate primi macar o amenda administrativa?va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 22:44, 16 Noiembrie 2011
Doamna, stati linistita ca nu va acuza nimeni de denuntare calomnioasa. Faptul ca este posibil sa primeasa NUP din cauza ca nu se poate proba infractiunea nu duce automat la concluzia ca este indreptatit sa faca plangere pt denuntare calomnioasa. Ce s-ar intampla in situatia in care pt fiecare NUP se deschide dosar pt denuntare calomnioasa pt cel care a facut plangerea, accesul la justitie ar fi egal cu 0 si nimeni nu ar mai face plangeri de frica sa nu se aleaga cu un dosar penal.

Art. 259. - Denuntarea calomnioasa
Învinuirea mincinoasa facuta prin denunt sau plângere, cu privire la savârsirea unei infractiuni de catre o anume persoana, se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
Producerea ori ticluirea de probe mincinoase, în sprijinul unei învinuiri nedrepte, se pedepseste cu închisoare de la unu la 5 ani.
Daca cel care a savârsit fapta declara mai înainte de punerea în miscare a actiunii penale fata de persoana în contra careia s-a facut denuntul sau plângerea, ori împotriva careia s-au produs probele, ca denuntul, plângerea sau probele sunt mincinoase, pedeapsa se reduce potrivit art. 76.


Ca sa subzieste aceasta infractiune trebuie ca invinuirea pe care i-o aduceti acestei persoane sa fie mincinoasa, sa o fi facut cu rea credinta in scopul de a ii face rau, de a ii aduce un prejudiciu. Pe cand in cazul dvs. , invinuirea nu e mincinoasa, doar ca este mai dificil sa o probati si procurorul poate sa dea NUP pt faptul ca nu exista probe clare pt a sustine acuzatiile, dar asta nu inseamna ca acele probe lipsa sau neclare se transforma in probe contra dvs. ce demonstraza reaua intentie in momentul formularii plangerii.

Aveti o atitudine corecta fata de aceste persoane care au un astfel de comportament cu oamenii din jur si aveti tot dreptul sa formulati plangere prealabila.
Va doresc succes!
Ultima modificare: Miercuri, 16 Noiembrie 2011
ContSters178374, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denuntare calomnioasa elena1elena elena1elena ce masuri se puate lua impotriva unei persoane ca mia facut o denuntie la politie sa investigat a ajuns la procuratura si sa dat NUP.eu la randulñ meu ... (vezi toată discuția)
Abuz gnu gnu Buna. Sper ca scriu in categoria corecta. As vrea sa stiu daca exista o lege a Uniunii Europene sau a Romaniei privitoare la hartuire. Un vecin mi-a facut ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios calin_pop2000 calin_pop2000 buna ziua o persoana mi-a facut plangere penala la politie pentru amenintare , santaj, ultraj contra bunelor moravuri ,iar, aceasta ... (vezi toată discuția)