avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... parintii nu ma sustin la facultate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

parintii nu ma sustin la facultate

care sunt pasii pe care trebuie sa ii indeplinesc sa imi dau in judecata parintii pentru ca nu vor sa ma mai sustina la facultate, si doresc acest lucru pentru ca ma ameninta din 2 in 2 luni ca raman fara sustinere si pe drumuri. si mereu cauta ceva sa imi zica nu faci asta adio. (legat de facultate) . din pacate eu cu ei orice as incerca sa vorbesc sa explic nu se poate pt ca ei mereu au dreptate. si ei nu ma lasa sa imi traiesc prezentul afectandu mi viata cu trecutul. care sunt pasii pe care trebuie sa ii fac. si ce pot obtine. daca castig in instanta cat e ajutor din partea lor pe care trebuie sa mi l ofere?
Cel mai recent răspuns: catalincatalin90 , utilizator 16:06, 18 Noiembrie 2011
Primul pas ar fi sa le arati respectul cuvenit si apoi toate ar putea veni de la sine!
daca aveti pana in 26 de ani si urmati cursurile unei facultati la zi si nu locuiti la dansii, pot fi obligati la plata unei pensii in cota de 1/4 din salariu. Daca locuiti impreuna si mancati din ce cumpara parintii nu puteti sa-i obligati la mai mult de atat.
Va trebui sa cautati ceva de munca
ce respect cand ei imi pun mereu conditii si ma ameninta ca gata ca gata. da eu cate pot sa indur? ei vor sa imi traiesc viata asa cum vor ei. si acum iar ma dau afara si nu ma mai sustin la facultate. iar eu sunt anul 3. sa ma lamureasca si pe mine cineva.
sunt anul 3 la universitatea bucuresti , la zi. si parinti mei tocmai s au decis sa nu imi mai plateasca intretinerea unde stau si sa ma sustina la facultate. eu ce trebuie sa fac pt ca daca ei isi bat joc de mine imi voi bate si eu joc de ei pt ca ei is dupa deviza ori ca noi ori deloc si incearca sa imi conduca viata dupa cum vor ei. ce trebuie sa fac ? sa ii dau in judecata?care este demersul ?multumesc
Nu scrie nicaieri ca parintii trebuie sa-ti dea o suma anume, sub forma de sustinere la facultate. In cazul in care parintii sunt divortati, parintele cu care nu locuiesti este obligat la pensie de intretinere, functie de venitul sau.
Din moment ce locuiesti cu ambii parinti, ai casa, masa, bani de buzunar si plata studiilor , cu tot ce tine de asta, nu ai niciun drept in plus, insa ai obligatia morala sa-i respecti, in primul rand ca sunt mai in varsta cu fix 21 de ani decat tine si pentru ca ai ajuns sa fii in anul III de facultate, in loc sa muncesti la banda sau la carat caramizi.
Cand termini facultatea si iti castigi singur existenta, poti sa-ti traiesti viata asa cum doresti.:yes:

Vad ca nu locuiesti cu ei, pai daca esti asa de inversunat, demonstreaza-le ca esti capabil sa te intretii singur, ceva serviciu part-time, pe langa studii. Munca nu este o rusine, in plus, le demonstrezi parintilor ca poti trai cum vrei tu chiar fara ajutorul lor.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Noiembrie 2011
Martonze, utilizator

Alte discuții în legătură

Vreau sa plec de acasa, dar nu am bani. am 18 ani dar ai mei ... Mryom Mryom Vreau sa plec de acasa, dar nu am bani. Am 18 ani dar ai mei nu ma lasa sa imi caut de munca pentru a ma obliga să merg la facultate. As vrea sa imi găsesc ... (vezi toată discuția)
Cine mă susține? - student căsătorit Nicu94 Nicu94 Buna ziua. As avea o intrebare. Eu sunt student, sunt casatorit tot cu o studenta, ambi avem 23 de ani. Ca si familie avem venit 0. Facultatea nu ne da bursa ... (vezi toată discuția)
Actiune civila lanamariaandreea lanamariaandreea Buna ziua! Este prima mea tangenta cu sistemul juridic motiv pentru care va rog sa-mi scuzati eventualele greseli. As dori sa deschid o actiune civila prin ... (vezi toată discuția)