avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare-cumparare

este nevoie a se incheia un act de donatie(referitor la o suma de bani)prin care sa se justifice intr-un fel banii necesari achizitionarii unui apartament? Apartamentul respectiv este al bunicilor care doresc sa incheie o vanzare-cumparare pe numele nepoatei( simulatie, nu?)
Pai nu inteleg. Faci vanzare cumparare si in spate donatie ? De ce sa o faci, pt. ca oricum este revocabila. Daca te duci la notar, faci vanzare, plateste nepoata taxele, iar bunicii declara ca "au incasat banii". Se intabuleaza in CF si nu cred ca cineva te va intreba de unde ai avut acesti bani. E mult mai greu de anulat o vanzare inscrisa in CF decat o donatie.
Scuze, nu am formulat corect. Intai urma sa se incheie un act de donatie, iar mai apoi actul de vanzare- cumparare. Nepoata respectiva a fost sfatuita de un avocat ca mai intai sa se incheie donatia, pentru a justifica intr-un fel provenienta banilor respectivi. Anormal, dar asta e Mi se pare lipsit de sens sfatul avocatului respectiv, nu are nici o noima. Multumesc pentru raspuns. E identic cu sfatul pe care i l-am dat tipei respective.
daca se incheie initial o donatie si, ulterior, un conctract de vânzare-cumpărare, avem de-a face cu o simulatie, intr-adevar, iar sancţiunea este inopozabilitatea actului secret faţă de terţele persoane. Nu este necesar să închei şi o donaţie şi, totodată, nu este nici indicat, deoarece donaţiile pot fi revocate. Dacă închei un contract de vânzare-cumparare în formă autentică în care se menţionează şi plata preţului, acest contract mai greu poate fi anulat, deoarece un act încheiat în formă autentică nu poate fi desfiinţat decât prin înscrierea în fals. nu contează de unde provin banii cumpărătorului.
Buna ziua,
Ca sa nu mai deschid alt topic voi intreba tot aici. Problema este asemanatoare. Bunicii vor sa vanda unui nepot apartamentul. In actele apart. sunt trecuti ambii soti ca proprietari. in cazul in care unul dintre soti a murit cum se poate incheia contractul de vanzare/cumparare?

As dori sa vorbesc cu cineva despre asta pe yahoo sau msn messenger, deoarece comunicam mai repede decat pe forum.
Nickul meu de yahoo: decs_adi
...catre onor. avocata26...procedura inscrierii in fals se aplica doar fata de cele constatate de notar in cursul autentificarii actului...identitate, data actului, semnatura partilor...restul actului poate fi combatut ca orice alt act...

Alte discuții în legătură

Desfacere act vanzare cumparare july_a34 july_a34 Buna ziua. Am si eu o problema: A fost facut act de vanzare cumparare cu uzufruct. Pe contract scrie suma de 80000 euro, contractul fiind facut in 2009 ... (vezi toată discuția)
Act vanzare-cumparare fara vehiculare de bani + drum servitute adqika adqika Buna ziua, As avea 2 intrebari legat de baza legala pentru urmatoarele demersuri: 1 - act de vanzare cumparare fara vehiculare de bani - se poate face ... (vezi toată discuția)
Anulare act de vanzare cumparare Emil15 Emil15 Buna ziua, Tatal meu a decedat si am aflat ca a facut un act fictiv de vanzare cumparare a unui apartament , spun fictiv pentru ca persoana caruia i-a ... (vezi toată discuția)