avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare act de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare act de vanzare cumparare

Buna ziua,

Tatal meu a decedat si am aflat ca a facut un act fictiv de vanzare cumparare a unui apartament , spun fictiv pentru ca persoana caruia i-a vandut nu a platit nici un ban si pot dovedi acest lucru prin faptul ca respectiva persoana este pensionara si are deja facute niste credite deci practic nu avea cum sa aiba cash zeci de mii de euro, apartamentul a fost cumparat din banii pe care i-am dat eu tatalui meu si pot dovedi acest fapt cat si provenienta banilor cat si faptul ca el a luat 100.000 de euro din vanzarea unei case a bunicului meu pe linie materna.
Am vreo sansa pentru a anula acest act de vanzare cumparare?
Astept raspuns si va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 10 Octombrie 2016
Emil15, utilizator
Cel mai recent răspuns: Emil15 , utilizator 18:55, 13 Octombrie 2016
Prin act fictiv va referiti la chitanta de mana sau la un contract de v/c?
Vanzarea casei bunicului nu are nicio legatura cu vanzarea apartamentului.
Prin act fictiv ma refer ca persoana care a cumparat imobilul nu a platit. Faptul ca am specificat de casa bunicului pe linie materna a fost pentru a se puncta faptul ca banii pe care i-a avut tatal meu pentru respectivul imobil nu au fost bani munciti de el ci un fel de cadou pe care i l-am facut precum si pentru a sublinia faptul ca pot dovedi cu acte, Contractul de vanzare- cumparare s-a facut la notar.
Multumesc
Ultima modificare: Luni, 10 Octombrie 2016
Emil15, utilizator
Daca in contractul incheiat la notar se mentioneaza ca vanzatorul a primit banii nu stiu ce sanse mai aveti sa demonstrati ca nu i-a primit. Putea sa ii dea banii "in mana" si nu prin transfer bancar.
Actul de vanzare-cumparare presupune plata pretului.

Pretul trebuie sa fie real, sincer si serios.


S-au predat efectiv banii ?

Pretul tine de esenta contractului de vanzare-cumparare.


Altminter, actul perfectat poate fi calificat drept un act de donatie(actul de donatie este esentialmente gratuit).

Actiunea in vederea desfiintarii contractului de vanzare-cumparare ,pentru lipsa pretului , poate fi promovata oricand.


Proba , in actiunea in simulatie, este facuta potrivit regulilor in materie de simulatie :
in probatiune poate fi solicitat orice mijloc de proba.


Sanctiunea aplicabila , in speta, este nulitatea absoluta.

Stiu cu siguranta ca persoana care a cumparat nu are si nici nu avea banii. As avea doar dovezi ca la adresa unde locuia respectiva persoana nu erau platite nici macar utilitatile, curentul si gazele fiind oprite, credite la banca dar pe sume de 2000 ron si ca singurul venit este o pensie de aproximativ 1000 ron.

Alte discuții în legătură

Poate fi atacat un act de vanzare-cumparare? KASSYAN83 KASSYAN83 Buna ziua ! In anul 2008 , bunicii mei din partea mamei , au incheiat un act de vanzare-cumparare , cu clauza de intretinere cu unul din fratii mamei , ei ... (vezi toată discuția)
Cai de atac contract vanzare - cumparare apartament in conditii ... Dorky Dorky Cai de atac contract vanzare - cumparare apartament in conditii suspicionate a fi ilicite Bunicul meu mi-a spus ca baiatul lui i-a \"cumparat\" partea lui ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare -cumparare cu uzufruct se poate ataca? tina_cris27 tina_cris27 suntem 3 fratii si parintii mei doresc sa imi treaca mie garsoniera lor prin contract de vanzare-cumparare cu uzufruct (adica sa stea in casa lor pana la ... (vezi toată discuția)