avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Poate fi atacat un act de vanzare-cumparare?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Poate fi atacat un act de vanzare-cumparare?

Buna ziua !

In anul 2008 , bunicii mei din partea mamei , au incheiat un act de vanzare-cumparare , cu clauza de intretinere cu unul din fratii mamei , ei sunt trei , unul e plecat din tara , celalalt e in acelasi oras , si mama e plecata din tara de 10 ani.
In 2012 , bunicii mei , pentru faptul ca unchiul meu nu si-a respectat obligatiile luate in contract , au actionat in judecata , redobandind proprietatea integrala a locuintei .
Dupa care acestia au facut impreuna , un act de vanzare-cumparare , fara nici o clauza , sau alte stipulatii contractuale cu mama mea !
in luna martie 2013 , bunica mea a deceda , iar eu m-am mutat cu bunicul meu pentru a avea grija de el !
Moment in care , eu si mama mea , am incheiat un contract de vanzare-cumparare , fara alte obligatii !
In concluzie , acum , eu am propietatea integrala a locuintei !
In acest caz , unchiul meu , fratele mamei , mai poate actiona in vreun fel !
Multumesc anticipat !!!
Cel mai recent răspuns: KASSYAN83 , utilizator 16:01, 27 Septembrie 2013
Trebuie demonstrat ca vanzarea intre mama dvs si bunici este o simulatie, adica in fapt nu s a dat pretul si este o donatie. Aceasta donatie poate fi supusa reductiunii intr un termen de 3 ani de la data decesului bunicii dvs. Ati dezbatut succesiunea dupa bunica?
Nu s-a facut nici o succesiune , deoarece s-a facut act de vanzare-cumparare , intre mama si parintii ei , inainte de a deceda bunica mea .
Asta s-a intamplat anul trecut , iar anul acesta , dupa decesul bunicii mele , eu am cumparat apartamentul de la mama mea ! Tot cu act de vanzare-cumparare , fara alte clauze .
Ultima modificare: Joi, 26 Septembrie 2013
KASSYAN83, utilizator
Ca sa demonstreze ca e o simulatie ,trebuie dovedit ca mama dvs a platit un pret real si serios pentru acel bun.Mai intai trebuia facuta succesiunea apoi sa va vanda dvs.Mama dvs are un extras de cont,dovada ca s-a platit pretul pentru acel bun?Ca altfel va puteti trezi ca este supus reductiunii daca este singurul bun pe care bunica si bunicul l-au avut.
Stati linistit ca nu o sa reausesca cineva. De incercat poate insa ,va pierde timp si bani prin instante.
Ok , eu nu inteleg o chestie , daca apartamentul era proprietatea mamei mele cand bunica mea a decedat , pentru ce trebuie/a facuta succesiune ?
Si cat despre banii dati pe imobil , nu stiu exact cat le-a dat , insa stiu sigur ca le-a dat o suma de bani bunicilor mei , plus ca a investit in casa , centrala , mobilier , usi de termopan , electrocasnice noi ...
In plus , acum pe imobil exista un act de vanzare-cumparare pe numele meu , daca unchiul meu nu face parte din acest contract , ce poate ataca el ?

Alte discuții în legătură

Clauza act vanzare cumparare bogman bogman buna ziua, am si eu o intrebare am act de vanzare-cumparare pe o casa la tara din anul 2005 intre mine si bunica mea dupa mama, cu clauza de ,,uzufruct ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare lorex81 lorex81 mama ia vandut casa fetei. Mama are act de succesiune de pe urma sotului in care cei doi copii renunta la drepturi in favoarea mamei . este un act de vanzare ... (vezi toată discuția)
Mostenire - contestare contract intretinere vydy_remus vydy_remus Buna ziua, Bunicii aveau 3 proprietati: o curte cu 2 case si 2 terenuri (unul de 6000mp si altul de 4000mp). Bunicul a decedat acum 25 de ani iar ... (vezi toată discuția)