avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... clauza act vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

clauza act vanzare cumparare

buna ziua, am si eu o intrebare am act de vanzare-cumparare pe o casa la tara din anul 2005 intre mine si bunica mea dupa mama, cu clauza de ,,uzufruct viager,, mama mai are o sora imi poate ataca cineva acest act mentionez ca bunica inca traieste si ce trebuie sa fac dupa decesul bunici. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 21:24, 4 Aprilie 2013
Teoretic orice act poate fi atacat in instanta, practic mai trebuie sa ai si dovezi in sprijinul afirmatiilor. Dupa moartea bunicii nu mai aveti nimic de facut
este posibil ca acel act sa fie prezumat ca donatie si sa fie supus reductiunii liberalitatilor excesive daca ii incalca rezerva sucesorala a matusii,la decesul bunicii dvs, insa trebuie demonstrat ca nu s a dat pret. Outeti ca acel contract sa fie ratificat cu ghilimelele de rigoare de declaratia matusii si eventual a mamei ca sunt de acord cu instrainarea facuta de bunica dvs catre dvs si consimt la aceasta. Aceasta declaratie va va acoperi. In forma autentica bineinteles.
bogman a scris:

buna ziua, am si eu o intrebare am act de vanzare-cumparare pe o casa la tara din anul 2005 intre mine si bunica mea dupa mama, cu clauza de ,,uzufruct viager,, mama mai are o sora imi poate ataca cineva acest act mentionez ca bunica inca traieste si ce trebuie sa fac dupa decesul bunici. Va multumesc!

am uitat sa mentionez mama mea este decedata si prin vanzare rezulta ca i-am platit bunicii suma de 45 milioane lae la aceea vreme mai poate face cineva ceva ?

Teoretic matusa, la decesul bunicii. Insa nu este obligatoriu, v am spus mai spus de ce.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate ataca contractul de donatie cu scutire de raport? Anamaria37 Anamaria37 Buna ziua, parintii mei mi-au donat apartamentul lor bun propiu mie prin contract donatie cu scutire de raport, retinandu-si dreptul de uzufruct viager, iar eu ... (vezi toată discuția)
Succesiune iuly69 iuly69 Va rog mult sa-mi spuneti daca mama mea are dreptul de mostenire dupa moartea mamei sale [bunica mea]daca exista un act de vanzare cumparare facut unuia dintre ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere cu clauza uzufruct viager marius2222 marius2222 Bunicii mei ,de pe mama ,au facut un act de intretinere cu clauza de uzufuct viager lui nepotul lor,fiul lui matusa mea (eu fiind tot nepotul lor).Contractul a ... (vezi toată discuția)