este nevoie a se incheia un act de donatie(referitor la o suma de bani)prin care sa se justifice intr-un fel banii necesari achizitionarii unui apartament? Apartamentul respectiv este al bunicilor care doresc sa incheie o vanzare-cumparare pe numele nepoatei( simulatie, nu?)
cine stie cum o fi expus nepoata situatia initial. ideea e ca se teme ca cineva va contesta ctr de vanzare-cumparare. si in cazul unui litigiu, e posibil sa fie nevoita sa faca dovada ca a avut banii (ceea ce ar putea fi echivalent atunci cu aratarea provenientei - in fine, s-ar complica situatia daca cineva ar invoca constatarea simulatiei)
Anonymous a scris:
>Scuze, nu am formulat corect. Intai urma sa se incheie un act de donatie, iar mai apoi actul de vanzare- cumparare. Nepoata respectiva a fost sfatuita de un avocat ca mai intai sa se incheie donatia, pentru a justifica intr-un fel provenienta banilor respectivi. Anormal, dar asta e Mi se pare lipsit de sens sfatul avocatului respectiv, nu are nici o noima. Multumesc pentru raspuns. E identic cu sfatul pe care i l-am dat tipei respective.