avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna in perioada pravizului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna in perioada pravizului

E posibil ca salariatul sa beneficieze de concediul de odihna in perioda preavizului? Adica daca mai are 15 zile de CO poate sa le consume in perioada de preaviz?
Cel mai recent răspuns: deea_nov , utilizator 20:11, 1 Octombrie 2008
In perioada preavizului contractul individual de munca se desfasoara normal. Cu acordul angajatorului, salariatul isi poate efectua concediul de odihna (proportional cu timpul lucrat din an pana la data concedierii). Angajatorul are de castigat pentru ca si asa trebuie sa-i plateasca CO neefectuat la data lichidarii. Numai daca are nevoie de el pentru a preda functia si inventarul primit il poate tine la serviciu in aceasta perioada.
Perioada de concediu de odihna se poate suprapune perioadei de preaviz daca angajatul mai are zile de concediu cuvenite si neefectuate.
Am inteles. Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna in preaviz Paul25 Paul25 Buna Ziua, Am o intrebare in legatura cu concediul de odihna in perioada de preaviz.Am vazut cateva pareri dar sun in continuare nelamurit. Sunt in preaviz ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuat madi33 madi33 Am fost angajat 2 ani si 8 luni din care mi-am luat concediu de odihna 5 zile, urmeaza ca la sfarsitul lunii august sa plec din firma.Ce se intampla cu zilele ... (vezi toată discuția)
Preaviz Paduraru Oana Paduraru Oana In calculul preavizului de 20 de zile lucratoare se vor scadea zilele nelucratoare impuse de legea 329/2009 pe luna decembrie(4 zile). Sau sunt considerate ... (vezi toată discuția)