avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna in preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna in preaviz

Buna Ziua,

Am o intrebare in legatura cu concediul de odihna in perioada de preaviz.Am vazut cateva pareri dar sun in continuare nelamurit. Sunt in preaviz de 15 zile.....in aceste zile am dreptul la concediu de odihna ? Acesta am inteles ca se obtine prin intermediul unei cereri....Daca nu primesc CO sunt sau nu indreptatit sa primesc o contravaloare a acestuia in momentul terminarii preavizului ? Astept un raspuns ...Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 10:37, 23 Octombrie 2008
In perioada preavizului trebuie sa va prezentati la serviciu, in cazul demisiei, program normal.
Daca angajatorul renunta la preavizul acesta, care este un drept al lui, si este deacord sa va efectuati concediul, este alegerea lui, si trebuie sa specifice acest lucru in scris, pe cererea dvs. de demisie.
Daca nu, faceti si o cerere pentru compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat, aferent perioadei lucrate , conf. art.141 alin.4 din Codul Muncii.
Atunci cand expira preavizul dvs. sa primiti si danii pe co, sau cel tarziu la data lichidarii tuturor drepturilor salariale.
Perioada de preaviz se poate suprapune perioadei de concediu de odihna, cu alte cuvinte stati in preaviz in concediu.
Trebuie sa depuneti o cere de concediu de odihna pentru acea perioada, daca se aproba este perfect.
Daca nu se aproba, atunci trebuie sa va compenseze in bani zilele de concediu de odihna la care aveati dreptul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia si concediul restant cipoaca cipoaca Buna ziua Am urmatoarea problema> Vreau sa-mi depun demisia de la locul de munca (bugetar). As mai avea din concediul de anul trecut de luat 7 zile restante ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna in preaviz iulianip2000 iulianip2000 Buna ziua, Va rog daca ma puteti ajuta cu urmatoarea speta: Am programat concediu de odihna la compania la care lucrez conform prevederilor legale si ... (vezi toată discuția)
Dreptul la concediu de odihna ciprianst ciprianst Sunt angajata din luna Mai, iar acum de curand mi-am gasit un alt post la o alta firma. Am discutat in prealabil cu actualul angajator sa-i spun ca mi-am gasit ... (vezi toată discuția)