avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1163 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... reziliere contract telefonie mobila
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

reziliere contract telefonie mobila

Buna ziua tuturor!
Azi am sunat la firma de telefonie mobila cu care am contract pentru o lamurire. In mare, treaba sta in felul urmator: in Romania aveam un abonament la acea firma cu 2 numere de mobil. Sunt de 2 ani in strainatate si nu beneficiez de serviciile lor insa ei au continuat sa emita facturi. Am cerut si reziliera imediata a contractului fara alte cheltuieli ( cum ar fi fost normal) dar mi-au comunicat ca nu au o clauza de acest tip nici chiar in cazul parasirii teritoriului national si ca ori reziliez imediat si le platesc lunile ce-mi ramaneau pana la scadenta contractului ori respect contractul si -ca sa ma ajute-sa optez pentru tariful minim.Am optat telefonic pentru tariful minim din motive financiare. In fine,in momentul de fata am ajuns la notificari de plata in care se specifica si rezilierea contractului pe motiv de neplata .Ceea ce azi am cerut operatorului e ca, in cazul in care eu le platesc restanta o sa mi se mai emita facturi? Raspunsul a fost negativ datorita faptului ca( mi-a comunicat operatorul) deja mi-a reziliat contractul si numerele au fost inchise doar ca mi-a ramas acest debit fata de ei. Intrebarea mea catre voi ar fi: pot sa ma incred in acest operator? Nu as vrea sa platesc si dupa aia sa mai primesc alte cereri de plata din partea lor pt D-zeu stie ce.Nu ar fi mai bine sa mi se confirme in scris acest lucru? De asemenea e legal sa nu existe o clauza pentru cazuri ca al meu in care eu parasesc o tara, nu mai am nevoie si nu mai folosesc absolut deloc serviciile lor dar sa fiu obligata sa platesc in continuare???!!!!!X-( Mi se pare absurd!!! Mai ales ca eu stiu ca acest tip de clauze exista pentru ca am avut si un abonament de televiziune prin cablu.Le-am explicat situatia si mi-au cerut sa le dovedesc ca intr-adevar nu mai sunt in Romania , cu un bilet de avion, un contract de munca, o rezidenta etc. Cum au primit dovada mi-au reziliat imediat contractul fara niciun fel de cheltuiala agiuntiva. Va multumesc anticipat pentru raspunsurile voastre.
Ultima modificare: Joi, 17 Noiembrie 2011
Ares-3, moderator

Alte discuții în legătură

Reziliere contract orange zady zady Buna ziua, tocmai mi-am cumparat un telefon de la Orange( Galaxy S). Telefonul are o vechime de 6 luni fiind expus in magazin (am gasit in el o poza facuta de ... (vezi toată discuția)
Ajutor - compania de telefonie mobila nu vrea sa rezilieze contracte care se incheie azi 99gyo 99gyo BUNA SEARA Nu stiu ce sa fac cu una din retelele de telefonie mobila care refuza sa rezilieze contractele a 2 abonamente. Sa fiu mai explicit, contractele ... (vezi toată discuția)
Prelungire contract telefonie mobila guiualina guiualina Buna ziua! Am contract cu un operator de telefonie mobila de 12 ani, 2 numere pe acelasi contract. Acum doresc modificarea tipului de abonament cu unul mai ... (vezi toată discuția)