avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CAZ INSELACIUNE SEMNATURA PRIVATA PE CONTRACTUL DE ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CAZ INSELACIUNE SEMNATURA PRIVATA PE CONTRACTUL DE MUNCA

Buna ziua !

B.S. din Bacau am fost angajat pe durata nedeterminata la data de 08.03.2007 la SC X din Bucuresti iar la data de 08.07.2007 am plecat prin demisie din urmatoarele motive : plata salariu minim pe economie 880 lei brut + bonusuri primite la negru fara explicatii scrise respectiv refuz de mi se da contractul de munca in original ; cartea de munca imi este data cu deplasare financiara personala BC-B -BC dupa 1 an de zile de certuri , personal si nu prin curierat la maxim o luna de la demisie . Dupa primirea cartii de munca aflu cu stupoare ca functia pentru care trebuia sa fiu angajat pe contract si carte de munca este de agent vanzari si nu director zonal vanzari , respectiv salariul negociat nu era cel minim pe economie .
Vreau sa deschid actiune in instanta pentru uz de fals folosire semnatura privata in semnarea contractului de munca nesemnat de mine cu SC X , deoarece nu avrut sa imi dea un exemplar pentru a nu a vea proba ca nu a fost inregistrat la timp la ITM si pentru a putea sa-mi treaca ce functie vor ei in contract si deasemenea ce salariu minim vor ei .
Doresc sa aflu urmatoarele :
1. cu ce actiune deschid in instanta actiunea de uz de fals a semnaturii personale in contractul de munca cu SC X , respectiv inlocuirea functiei de director vanzari negociate la interviu cu agent vanzari pe cartea de munca ( respectiv contract de munca pe care nu il am personal deoarece intentionat nu mi-a fost dat ) ?
2. pentru daune morale pot sa-mi aleg suma ( care este valoarea maxima ) si daca sint obligat de instanta sa platesc la aceasta suma aleasa ca dauna taxa de timbru , desi nu sigur ce pot recupera din ea ?
3. Catre care instanta ma adresez ( judecatorie sau tribunal ) ?
4. ITM Bucuresti este obligata sa trimita copie conform cu originalul la cererea mea sau a instantei pentru a dovedi ca specimenul de semnatura al meu nu corespunde cu semnatura falsa data de angajator ?
5. Pe cine dau in judecata SC X sau persoana care raspunde de angajari al SC X pentru uz de fals semnatura privata , desi contractul se semneaza de obicei e administratorul unei firme ?
6. Ce sanse de castig sint avind in vedere ca actiunea a fost in perioada 08.03.2007 - 08.07.2007 ?
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 16:53, 16 Noiembrie 2011
orice actiune in pretentii se prescriei n termen de 3 ani - dvs ati depsit cu mult acest termen.
ptr fals, este suficient sa depuneti o sesizare la politie - serviciu de investigare a fraudelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura anulare acte, procedura pretentii in instanta civila Nina1 Nina1 1. Care este procedura pentru anulare acte in instanta civila? Un document poate fi anulat partial? - a fost intocmit un document ce contine doua semnaturi x ... (vezi toată discuția)
Ccm 2007-2010 morphen morphen CCM 2007-2010 TITLUL II - Contractul individual de muncă CAPITOLUL 1 - Încheierea contractului individual de muncă Art. 11. [clauze prohibite] Clauzele ... (vezi toată discuția)
Modificare demisie iulianmihu iulianmihu O cunostinta a fost santajat sa-si dea demisia. In monentul cand a scris demisia era angajat la SC PHOENIX, dar demisia si-a dat-o pentru firma METROPOLIS, AU ... (vezi toată discuția)